Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g scezených konzervovaných červených fazolí
  • 250 g scezených konzervovaných bílých fazolí
  • 180 g scezené konzervované kukuřice
  • 350 g konzervovaných drcených rajčat
  • 170 g dužniny zelené papriky
  • 130 g oloupané červené cibule
  • 20 g oloupaného česneku
  • 20 g červené chilli papričky
  • 10 g cukru krupice
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 svitek skořice dlouhý 8 cm
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka pepře
  • 15 g soli
  • špetka kajenského pepře

INSTRUCTIONS

  • 1
    Zelenou papriku nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozřízneme a nakrájíme ji na jemné plátky.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme zelenou papriku, cibuli a chilli papričku a restujeme je za častého míchání 3 minuty. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme kajenský pepř, sladkou papriku a skořici a restujeme za stálého míchání další 2 minuty.
  • 3
    Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme římský kmín a oregano, promícháme, přidáme česnek a mícháme půl minuty. Přilijeme víno, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit.
  • 4
    Přidáme konzervovaná rajčata, kukuřici, fazole, sůl, pepř a cukr a přilijeme 500 ml vody a ocet. Promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme 4 minuty.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS