SUROVINY

  • 250 g scezených konzervovaných červených fazolí
  • 250 g scezených konzervovaných bílých fazolí
  • 180 g scezené konzervované kukuřice
  • 350 g konzervovaných drcených rajčat
  • 170 g dužniny zelené papriky
  • 130 g oloupané červené cibule
  • 20 g oloupaného česneku
  • 20 g červené chilli papričky
  • 10 g cukru krupice
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 svitek skořice dlouhý 8 cm
  • špetka kajenského pepře
  • špetka pepře
  • 15 g soli

POSTUP

  • 1
    Zelenou papriku nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozřízneme a nakrájíme ji na jemné plátky.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme zelenou papriku, cibuli a chilli papričku a restujeme je za častého míchání 3 minuty. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme kajenský pepř, sladkou papriku a skořici a restujeme za stálého míchání další 2 minuty.
  • 3
    Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme římský kmín a oregano, promícháme, přidáme česnek a mícháme půl minuty. Přilijeme víno, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit.
  • 4
    Přidáme konzervovaná rajčata, kukuřici, fazole, sůl, pepř a cukr a přilijeme 500 ml vody a ocet. Promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme 4 minuty.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY