Přihlásit Můj účet

Zapomenuté heslo na Rohlik.cz

Pro obnovení hesla zadejte email na který jste se zaregistrovali.


Nabídka
0
0 Kč

Váš košík čeká, co dobrého si vyberete :-)

Cantorel Selection AOC 300 g
Prémiová kvalita

Cantorel Selection AOC

Cantorel Selection AOC

300 g
Prémiová kvalita
199,00 Kč (663,33 Kč/kg)
Popis produktu

Výběrová kolekce francouzských sýrů s ochranou známkou původu: Fourme d´ Ambert, Cantal Jeune, Saint Nectaire, Tomme Noire des Pyrénées, Brebis

1. FOURME D´AMBERT 60 g AOP -Poloměkký zrající sýr s modrou plísní, 2. PETIT CANTAL JEUNE 60 g AOP- Polotvrdý zrající sýr,3. SAINT-NECTAIRE LAITIER 55 g AOP – Poloměkký zrající sýr, 4. TOMME NOIRE DES PYRENEÉS 60 g IGP – Poloměkký zrající sýr, 5. PUR BREBIS 65 g – Poloměkký zrající ovčí sýr

„modrý“ sýr Fourme D´Ambert je původem z pohoří Forez. Jeho jméno je odvozeno od latinského slova „fourme“, které označuje formu, ve které je sýr formován. Tyto formy byly známé již mnoho let před příchodem Římanů a sýry v nich vyráběli staří Galové již od 8. století. V minulosti býval tento sýr výlučně horským produktem vyráběným na horských salaších, s industrializací mlékárenství se však dostal i do moderních sýráren a z původního sýra zůstal zachován především nevšední tvar vysokého válce o průměru 13 cm a výšce 19–20 cm.

Cantal je velmi oblíbený tvrdý sýr vyráběný celoročně ze syrového kravského mléka jak na statcích (fermier), tak v družstevních mlékárnách (artisanal), ale také v moderních sýrařských závodech (industriel). Sýr má tvar vysokého bochníku o hmotnosti 35–45 kg (průměr 36–42 cm a výška 35–40 cm). První lisování sýra probíhá do bloků hmotnosti téměř 100 kg (tomme) a v této formě sýr náležitě dokysává, teprve poté se sýrový blok rozkrájí na menší kusy, které se vkládají do forem vyložených plátnem k dalšímu lisování. Při tom se solí na sucho hrubozrnnou solí. Sýr zraje v dobře větraných místnostech po dobu nejméně 30 dnů, ale běžně až do stáří půl roku. Po dobu zrání se sýr obrací a povrch se potírá solí. Vybrané sýry zrají až jeden rok.

Saint Nectaire je známý sýr z oblasti Auvergne, na kterém si pochutnával již Ludvík XIV. Původně se tento měkký sýr vyráběl ze syrového mléka, ale dnes se k jeho výrobě kravské mléko může i pasterovat. Sýr má tvar koláče, vysokého asi 5 cm o průměru asi 21 cm, který váží přibližně 1,5–1,7 kg, známé jsou ale také malé (petit) sýry o hmotnosti okolo 600 g. Povrch sýra je nepravidelně porostlý šedivě-nachovou plísní, která se utváří po dobu 5–8 měsíčního zrání. Charakteristická nakyslá chuť je výsledkem zpracování mléka od krav plemene Salers, které se pasou na travinách rostoucích na vulkanických půdách v nadmořské výšce okolo 1000 metrů.

Skladování: Uchovejte při teplotě od +2° C až + 6° C.

Adresa výrobce: LES FROMAGER.OCCITANES, Zone industriale,B.P.15, Villefranche de Lauragais, 312 90

Složení
  1. Fourme d´Ambert 60 g AOP -Složení: mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, plísňová kultura Penicillium) , 2.PETIT CANTAL JEUNE 60 g AOP -Složení: mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury), 3. SAINT-NECTAIRE LAITIER 55 g AOP -Složení:mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury), 4. TOMME NOIRE DES PYRENEÉS 60 g IGP -Složení: mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, barvivo kůry: E 153, E 160b, konzervant kůry: E 202, E 235. Před konzumací kůru odstraňte.), 5. PUR BREBIS 65 g -Složení: ovčí mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, barvivo kůry: E 153, E160b, E 150c, konzervant kůry: E 202, E 235. Před konzumací kůru odstraňte.)
  2. FOURME D´AMBERT 60 g AOP -Výživové údaje na 100g: energie 1393kJ/336kcal, tuk 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 20g, sůl 2,1g, 2. PETIT CANTAL JEUNE 60 g AOP -Výživové údaje na 100g: energie 1561kJ/ 376kcal, tuky 30g, z toho nasycené mastné kyseliny 22g, sacharidy 1,5g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 25g, sůl 2g, 3. SAINT-NECTAIRE LAITIER 55 g AOP -Výživové údaje na 100g: energie 1350kJ/325kcal, tuky 25g,z toho nasycené mastné kyseliny 18g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g,bílkoviny 24g, sůl 1,8g, 4. TOMME NOIRE DES PYRENEÉS 60 g IGP -Výživové údaje na 100g: energie 1427kJ/344kcal, tuky 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 22g, sůl 1,8g, 5. PUR BREBIS 65 g -Výživové údaje na 100g: energie 1658kJ/ 400kcal, tuky 34g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g, sacharidy 1,5g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 22g, sůl 1,6g

Alergeny: 7 – Mléko a mlékárenské kultury

  • Popis a složení
    Popis produktu

    Výběrová kolekce francouzských sýrů s ochranou známkou původu: Fourme d´ Ambert, Cantal Jeune, Saint Nectaire, Tomme Noire des Pyrénées, Brebis

    1. FOURME D´AMBERT 60 g AOP -Poloměkký zrající sýr s modrou plísní, 2. PETIT CANTAL JEUNE 60 g AOP- Polotvrdý zrající sýr,3. SAINT-NECTAIRE LAITIER 55 g AOP – Poloměkký zrající sýr, 4. TOMME NOIRE DES PYRENEÉS 60 g IGP – Poloměkký zrající sýr, 5. PUR BREBIS 65 g – Poloměkký zrající ovčí sýr

    „modrý“ sýr Fourme D´Ambert je původem z pohoří Forez. Jeho jméno je odvozeno od latinského slova „fourme“, které označuje formu, ve které je sýr formován. Tyto formy byly známé již mnoho let před příchodem Římanů a sýry v nich vyráběli staří Galové již od 8. století. V minulosti býval tento sýr výlučně horským produktem vyráběným na horských salaších, s industrializací mlékárenství se však dostal i do moderních sýráren a z původního sýra zůstal zachován především nevšední tvar vysokého válce o průměru 13 cm a výšce 19–20 cm.

    Cantal je velmi oblíbený tvrdý sýr vyráběný celoročně ze syrového kravského mléka jak na statcích (fermier), tak v družstevních mlékárnách (artisanal), ale také v moderních sýrařských závodech (industriel). Sýr má tvar vysokého bochníku o hmotnosti 35–45 kg (průměr 36–42 cm a výška 35–40 cm). První lisování sýra probíhá do bloků hmotnosti téměř 100 kg (tomme) a v této formě sýr náležitě dokysává, teprve poté se sýrový blok rozkrájí na menší kusy, které se vkládají do forem vyložených plátnem k dalšímu lisování. Při tom se solí na sucho hrubozrnnou solí. Sýr zraje v dobře větraných místnostech po dobu nejméně 30 dnů, ale běžně až do stáří půl roku. Po dobu zrání se sýr obrací a povrch se potírá solí. Vybrané sýry zrají až jeden rok.

    Saint Nectaire je známý sýr z oblasti Auvergne, na kterém si pochutnával již Ludvík XIV. Původně se tento měkký sýr vyráběl ze syrového mléka, ale dnes se k jeho výrobě kravské mléko může i pasterovat. Sýr má tvar koláče, vysokého asi 5 cm o průměru asi 21 cm, který váží přibližně 1,5–1,7 kg, známé jsou ale také malé (petit) sýry o hmotnosti okolo 600 g. Povrch sýra je nepravidelně porostlý šedivě-nachovou plísní, která se utváří po dobu 5–8 měsíčního zrání. Charakteristická nakyslá chuť je výsledkem zpracování mléka od krav plemene Salers, které se pasou na travinách rostoucích na vulkanických půdách v nadmořské výšce okolo 1000 metrů.

    Skladování: Uchovejte při teplotě od +2° C až + 6° C.

    Adresa výrobce: LES FROMAGER.OCCITANES, Zone industriale,B.P.15, Villefranche de Lauragais, 312 90

    Složení
    1. Fourme d´Ambert 60 g AOP -Složení: mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, plísňová kultura Penicillium) , 2.PETIT CANTAL JEUNE 60 g AOP -Složení: mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury), 3. SAINT-NECTAIRE LAITIER 55 g AOP -Složení:mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury), 4. TOMME NOIRE DES PYRENEÉS 60 g IGP -Složení: mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, barvivo kůry: E 153, E 160b, konzervant kůry: E 202, E 235. Před konzumací kůru odstraňte.), 5. PUR BREBIS 65 g -Složení: ovčí mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, barvivo kůry: E 153, E160b, E 150c, konzervant kůry: E 202, E 235. Před konzumací kůru odstraňte.)
    2. FOURME D´AMBERT 60 g AOP -Výživové údaje na 100g: energie 1393kJ/336kcal, tuk 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 20g, sůl 2,1g, 2. PETIT CANTAL JEUNE 60 g AOP -Výživové údaje na 100g: energie 1561kJ/ 376kcal, tuky 30g, z toho nasycené mastné kyseliny 22g, sacharidy 1,5g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 25g, sůl 2g, 3. SAINT-NECTAIRE LAITIER 55 g AOP -Výživové údaje na 100g: energie 1350kJ/325kcal, tuky 25g,z toho nasycené mastné kyseliny 18g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g,bílkoviny 24g, sůl 1,8g, 4. TOMME NOIRE DES PYRENEÉS 60 g IGP -Výživové údaje na 100g: energie 1427kJ/344kcal, tuky 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 22g, sůl 1,8g, 5. PUR BREBIS 65 g -Výživové údaje na 100g: energie 1658kJ/ 400kcal, tuky 34g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g, sacharidy 1,5g, z toho cukry 0,5g, bílkoviny 22g, sůl 1,6g

    Alergeny: 7 – Mléko a mlékárenské kultury

  • Podobné produkty
  • Další produkty značky
Čas doručení si zvolíte až v objednávce OK