Láznička houskový knedlík křenový

300 g
Od českého farmáře
41,90 Kč 139,67 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Houskový křenový knedlík Láznička vyrobený s láskou.

Základem jsou kvalitní suroviny - čerstvě umletá mouka dovážená přímo ze mlýna, vlastní pečivo speciálně vyladěné pro knedlíky, čerstvé bylinky a další suroviny v té nejlepší kvalitě. 

Křenový knedlík Láznička je vyráběn podle staré klášterní receptury. Je voňavý a příjemně pikantní. 
 


Jak se vyrábí?

Kouzlo domácí chuti knedlíků Láznička je zaručeno kombinací několika faktorů. Kromě kvalitních surovin je důležité ruční zpracování knedlíků. Aby byl výsledný produkt nadýchaný a kyprý, je nutné zvládnout sice jednoduchý, ale důležitý grif práce s těstem. A ten zatím nezvládne žádný stroj. Knedlíky kynou po přesně stanovenou dobu při dané teplotě a vlhkosti. Roky společnost testovala a zdokonalovala zdánlivě jednoduché postupy výroby. 

Použití

Doporučujeme podávat s vařeným hovězím masem a křenovou omáčkou. Výborný je také jako příloha k zabijačkovému nebo zvěřinovému guláši.

Tip: Zkuste recept na hovězí na houbách s křenovým knedlíkem. 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na sádle do tmava vyrestujeme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka opečeme po obou stranách. Podlijeme trochu vývarem, přidáme namočené sušené houby i s výluhem, česnek, zbylé koření a dusíme do měkka. Během dušení stále podléváme vývarem. Nakonec přidáme žampiony, které jsme si orestovali na sádle. Knedlíky zavařujeme dvacet minut v osolené vodě. Když je maso měkké, zaprášíme omáčku hladkou moukou a můžeme podávat.

O výrobci 

Společnost Knedlíky Láznička se pravidelně stává vítězem v různých soutěžích a testech. Cílem společnosti je vyvrácení mýtů, že doma vyrobený knedlík je lepší než ten koupený. Tajemství výrobků značky Láznička spočívá v kvalitních surovinách, které jsou míchány v poměru, který dodržovaly naše babičky při přípravě nedělního oběda. V knedlících nenajdete žádné konzervanty ani potravinářská barviva. 


Skladování

Skladujte do 10°C.

Výrobce

Knedlíky Láznička
Jakobiho 327,
Praha 10  Petrovice
 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 2 dny.

Složení

Pšeničná mouka
Voda
Pečivo láznička
Křen
Vejce
Droždí
Sůl

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Vejce