Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Parmareggio Parmigiano Reggiano DOP strouhaný 30 měsíců

60 g
Prémiová kvalita
64,90 Kč 1 081,67 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Extra vyzrálý a tvrdý parmezán Parmigiano-Reggiano strouhaný.

Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého, polotučného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má světle slámovou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.

Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni.

Použití

Parmigiano-Reggiano se používá převážně na těstoviny nebo např. na risotto, ale co takhle zkusit něco nového? Parmigiano-Reggiano má velice intenzivní chuť, proto je skvělý v kombinaci s nečím méně výrazným.

Tip! Lilek v kombinaci se sýrem Parmigiano Reggiano.

Lilek nakrájejte na kolečka asi 1 cm silná. Dejte kolečka vedle sebe na plech vystlaný pečícím papírem. Na každé kolečko položte kolečko rajčete, osolte, okořeňte provensálským kořením, posypte strouhaným sýrem Parmareggio Parmigiano Reggiano. Pečte cca 20 minut na 170 °C. Podávejte s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.

O výrobci

Společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella, se zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Podnik používá jen ty nejkvalitnější suroviny. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.

Výrobce

PARMAREGGIO S.p.A
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 98 dnů.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dnů.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Mléko
Jedlá sůl
Syřidlo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1671 kJ/402 kcal
Tuky30 g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny32 g
Sůl1.6 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.