
Mořský vlk čerstvý kuchaný
cca 400 g- Popis
- Složení
- Recepty
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Nakupujte přímo z receptů za pár sekund
Čerstvá dravá mořská ryba prémiové kvality lovená ve Středozemním moři. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje jen velmi malé množství kostí.
Mořský vlk, vlastním názvem morčák evropský, žije ve vodách východního Atlantiku. Je rozšířen od severního Norska až po Maroko a dále na Kapverdské ostrovy a do Senegalu. Znám je i ze Středozemního a Černého moře.
Použití
Vhodný pro smažení, pečení nebo grilování.
Tip! Vyzkoušejte tento chutný recept na Filety z mořského vlka s citronovou omáčkou:
Filety opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme dozlatova v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Před koncem opékání přidáme do pánve (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Přidáme šťávu ze 2 citronů, povaříme a kroužením pánve filety obalíme v připravené omáčce. Podáváme s vařenými bramborami. Dobrou chuť!
Skladování
Skladujte při teplotě 0–2 °C.
Trvanlivost
Složení
Mořský vlk |
Alergeny
Ryby |