Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Steinhauser Hovězí nízký roštěnec

cca 0,58 kg
Od českého farmářeZachraň mě za 275,90 Kč
cca 367,00 Kč 629,90 Kč/kg
Český původ na Rohlíku
Země původu: Česká republika,

Nízký roštěnec, známý také jako sirloin steak, vyzrálý 30 dní má velmi libové maso s tukovým krytím. Vhodný zejména pro ty, kterým přijde vysoký roštěnec příliš tučný.

  • Zabaleno: ve vakuu
  • Suché zrání: 21-30 dní

Doba zrání masa je minimálně 21 dní od data poražení, ale standardně je dodávané maso vyzrálé 30 dní.

Ve společnosti Steinhauser používají oba dva způsoby zrání. U vysokého a nízkého roštěnce se jedná o suché zrání, kdy se nechá celé roštěné s kostí zrát. Tento způsob používají pouze na kusech, které mají určité tukové kryté. U mas květová špička, iron steak a pupek je zvoleno mokré zrání, kdy maso krásně zkřehne v sáčku.

Maso ke zrání si ve firmě Steinhauser pečlivě vybírají. Dlouhodobě spolupracují s chovateli a farmami z jejich okolí. Snaží se o to, aby transport zvířat byl co nejkratší. Ke zrání se nejvíce volí maso z mladých býků a býků. Sem tam také využijí z maso z jalovice. Vždy posuzují, jak vypadá jednotlivý kus. Nezáleží na tom, jestli je to jen jalovice nebo býk. Důležité je plemeno, druh, krmivo a v neposlední řadě i porážka.

Použití

Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou, aby se dostalo na pokojovou teplotu. Poté ho omyjte studenou vodou a usušte papírovými utěrkami. K dochucení vám postačí olej, sůl a čerstvé bylinky. Maso jednoduše grilujte, nejlépe na silné těžké grilovací pánvi. Po dvou minutách ho otočte na druhou stranu. Poté ho nechejte dodělat v troubě. Na středně propečený steak stačí necelé 4 minuty při 180 až 190 °C.

Příběh značky Steinhauser

Tradice řeznického řemesla začala v rodině Steinhauserů v roce 1790. V dubnu 1991 si pronajala městská jatka v Tišnově a nastartovala se tak nová éra jména Steinhauser spojená s masem a výrobou masných výrobků. Majitel Ing. Ladislav Steinhauser říká: ,,Jsme rodinnou firmou a vážíme si, že v podniku pracuje řada schopných pracovníků, kteří jsou zde od založení firmy. Jsme hrdí na své výrobky. Častým motem, které používáme, je: Věříme v kvalitu.”

Jak se to dělá

Tím, že firma disponuje vlastní porážkou, tak zákazníkům nabízí pouze maso z českých chovů. Na trhu se můžete setkat s čerstvým vepřovým a hovězím masem, s vyzrálým hovězím masem a širokou škálou masných výrobků. Firma Steinhauser, s.r.o. se dlouhodobě snaží prosazovat na trhu kvalitními masnými výrobky. Tento cíl se jim daří naplňovat, což svědčí o spoustě spokojených zákazníků a ocenění, která firma za poslední dobu získala.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–3 °C. Určeno k tepelné úpravě.

Výrobce

Steinhauser
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí nízký roštenec