Steinhauser

Steinhauser Hovězí vysoký roštěnec

cca 0,6 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Od českého farmářeVyzrálé maso

cca

 389,00 Kč 652,40 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vysoký roštěnec, známý také jak rib eye steak, zrající 30 dní suchým způsobem. Má jemné maso s tukovým mramorováním, které dodává tomuto steaku typickou chuť a šťavnatost. Vhodný i pro začátečníky, kteří s přípravou steaků nemají zkušenost.

  • Zabaleno: ve vakuu
  • Suché zrání: 21-30 dní

Doba zrání masa je minimálně 21 dní od data poražení, ale standardně je dodávané maso vyzrálé 30 dní.

Ve společnosti Steinhauser používají oba dva způsoby zrání. U vysokého a nízkého roštěnce se jedná o suché zrání, kdy se nechá celé roštěné s kostí zrát. Tento způsob používají pouze na kusech, které mají určité tukové kryté. U mas květová špička, iron steak a pupek je zvoleno mokré zrání, kdy maso krásně zkřehne v sáčku.

Maso ke zrání si ve firmě Steinhauser pečlivě vybírají. Dlouhodobě spolupracují s chovateli a farmami z jejich okolí. Snaží se o to, aby transport zvířat byl co nejkratší. Ke zrání se nejvíce volí maso z mladých býků a býků. Sem tam také využijí z maso z jalovice. Vždy posuzují, jak vypadá jednotlivý kus. Nezáleží na tom, jestli je to jen jalovice nebo býk. Důležité je plemeno, druh, krmivo a v neposlední řadě i porážka.

Použití

Roštěnec řádně osolte, opepřete a bylinky vmasírujte do masa. Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Pánev rozpalte na vysokou teplotu a maso opečte z každé strany 2-3 minuty. Následně ho vložte na pekáč do předehřáté trouby (220 °C). A pečte 5 minut na medium, well done 8-10 minut. Po upečení maso vyjměte a nechte na talíři pod pokličkou několik minut odpočinout. Následně maso podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

Příběh značky Steinhauser

Tradice řeznického řemesla začala v rodině Steinhauserů v roce 1790. V dubnu 1991 si pronajala městská jatka v Tišnově a nastartovala se tak nová éra jména Steinhauser spojená s masem a výrobou masných výrobků. Majitel Ing. Ladislav Steinhauser říká: ,,Jsme rodinnou firmou a vážíme si, že v podniku pracuje řada schopných pracovníků, kteří jsou zde od založení firmy. Jsme hrdí na své výrobky. Častým motem, které používáme, je: Věříme v kvalitu.”

Jak se to dělá

Tím, že firma disponuje vlastní porážkou, tak zákazníkům nabízí pouze maso z českých chovů. Na trhu se můžete setkat s čerstvým vepřovým a hovězím masem, s vyzrálým hovězím masem a širokou škálou masných výrobků. Firma Steinhauser, s.r.o. se dlouhodobě snaží prosazovat na trhu kvalitními masnými výrobky. Tento cíl se jim daří naplňovat, což svědčí o spoustě spokojených zákazníků a ocenění, která firma za poslední dobu získala.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–3 °C. Určeno k tepelné úpravě.

Výrobce

Steinhauser
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí vysoký roštěnec