

Halibut grónský filet
cca 250 g- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Jemně aromatické maso halibuta se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, ale vyšším obsahem tuku.
Halibut grónský, zvaný také platýs černý, patří k nejchutnějším a nejvýživnějším mořským rybám. Žije v severních částech Tichého a Atlantického oceánu.
Použití
Hodí se na všechny způsoby úpravy. Výborně chutná dušený nebo vařený v páře. Neměl by se příliš kořenit, aby nezaniklo jeho příjemné aroma.
Stejně jako u ostatních ryb i u Halibuta grónského vynikne jeho chuť na másle, proto doporučujeme následující recept:
Rybu osolíme, opepříme a okmínujeme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme také olej. Na dobře rozehřáté pánvi smažíme halibuta do zlatova. Pokud jsou filety příliš vysoké, necháme je 5 minut dodělat, v předem dobře rozehřáté troubě. Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!
Skladování
Skladujte při teplotách 0–2 °C.
Trvanlivost
Složení
Halibut grónský (Reinhardtius hippoglossoides) |
Alergeny
Ryby |