

Losos obecný celý filet s kůží
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
Losos obecný pochází z velmi kvalitních norských farmových chovů.
Díky svému jemnému výtečnému masu téměř bez kostí patří losos k vůbec nejvyhledávanějším rybám. Čerstvý losos navíc působí blahodárně na náš organismus. Je bohatý na omega 3, B12, B6, selen, fosfor a vitamín E.
Mrazení se používá z důvodu krátké lovné sezóny a větší vzdálenosti lovných míst.
Použití
Hodí se na smažení, pečení i grilování. Syrový se dá použít na sushi nebo si z něj můžete udělat tataráček.
Tip! Vyzkoušejte tento báječný recept na pečeného lososa s bylinkami:
Nejprve připravíme marinádu smícháním nakrájených čerstvých bylinek dle vlastní chuti, česneku nasekaného na plátky, špetky soli, pepře a olivového oleje. Lososa pokapeme citronovou šťávou, pomažeme připravenou bylinkovou marinádou a necháme je chvilku odpočinout při pokojové teplotě. Poté je vložíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opečeme je z každé strany zhruba 2 minuty. Steaky přendáme do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem opět kůží dolů a dáme je na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Lososa můžete podávat se šťouchanými brambory, grilovanou zeleninou anebo rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť!
Skladování
Skladujte při teplotě 0–2 °C.
Složení
Losos obecný |
Alergeny
Ryby |