- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Bezlepková sypká směs, vhodná k přípravě rohlíků, kynutého těsta a všeho, co obsahuje kvasnice.
Použití
Mouku Schär Mix B důkladně promícháte s vodou a olejem. Poté hnětete hnětačem na nejvyšší rychlost asi 5 minut tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud používáte čerstvé kvasnice, nejprve je rozpustíte ve vodě a poté přidáte do těsta. Nakonec přidáte sůl.
Těsto dáte do předem vymaštěné formy, přikryjete vlhkou utěrkou a necháte na teplém místě kynout tak dlouho, dokud nenabyde do dvojnásobného množství. Poté pečete v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 50 minut. Troubu neotvírejte. Aby chléb dostal zlatohnědou kůrku, potřete povrch chleba rozšlehaným vejcem, mlékem nebo olejem. Po upečení nechte chléb vychladnout, poté ho můžete nakrájet.
O výrobci
Společnost Schär se zabývá výrobou bezlepkových potravin pro osoby trpící celiakií, tedy intolerancí vůči bílkokvinám obsažených v běžných obilovinách.
Firma vznikla v roce 1922 s původním zaměřením na zdravou výživu pro malé děti. V roce 1981 uvedla na trh první řadu svých bezlepkových výrobků. Během pár let se společnost mnohonásobně rozrostla a začala vyvážet produkty do celé Evropy a Ameriky.
Mezi produkty, které firma nabízí, nepatří pouze chléb a pečivo, ale také mnoho druhů těstovin, mouky, sušenek a celá řada mražených potravin.
Skladování
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
Výrobce
Dr. Schär
AG/SPA - Winkelau 9
39014 Burgstall/Postal