



Naše maso
Naše maso Vepřová kotleta z přeštíka s kostí
cca 0,6 kgZÁRUKA ČERSTVOSTI
cca
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Těšte se na pořádně vysokou kotletu, která zůstane krásně šťavnatá díky rovnoměrnému mramorování.
Přeštická kotleta je pokrytá vrstvou tuku. Před grilováním ji neodkrajujte, zvýrazní chuť. Kost drží plátek masa pohromadě a zvýrazňuje jeho chuť – u kosti je kotleta nejchutnější. Slovo kotleta vychází buď z italského slova cotoletta, nebo německého kotelett. V angličtině se můžete setkat s výrazy loin nebo chop.
Balení obsahuje 2 kotlety po cca 300 g.
Balíček obsahuje 2 kusy kotlety.
Použití
Přeštické kotletě svědčí minutková úprava a střední propečení. Před tepelnou úpravou necháme kotletu alespoň půlhodinu odležet při pokojové teplotě. Tukovou vrstvu nejdříve nařízneme do mřížky a necháme ji vysmažit – jednoduše postavíme kotletu na “stojáka”. Teprve potom opečeme z obou stran. Maso musí být na stisk pružné, jinak by se kotleta vysušila. Ochutíme jen kvalitní mořskou solí a pepřem.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika