Slide 1 of 3

Windsor Prase divoké medailonky

cca 330 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 193,72 Kč 589,90 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Medailonky z hřbetu prasete divokého značky Windsor.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu: 

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti) 

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na lehké a moderní jídlo - kančí medailonky s houbovým ragú.

Na 4 porce budeme potřebovat:
8 kančích medailonků
600 g směsi hub (žampión, hlíva, lesní houby)
2 větvičky oregána, pár listů šalvěje (nebo bylinky, co máte na zahrádce)
olej, sůl, pepř
8 plátků kváskového chleba
 


Maso naložíme do soli, pepře a oleje alespoň na dvě hodiny. Opečeme na rozpáleném grilu z obou stran dorůžova (cca dvě minuty, kanec by měl být propečený na medium, např. srnčí maso ale ideálně na medium rare).

Houby přidáme na gril, osolíme a opečeme, přidáme oregáno i šalvěj a necháme opéct na barvu. Maso necháme odpočívat (stejně dlouho jako jsme ho grilovali) a potom nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s opečeným chlebem. Dobrou chuť!

O výrobci

Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí.  Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.

Skladování

Skladujte při teplotě 0 - 4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte. Určeno k tepelné úpravě.

Výrobce

Windsor Enterprise s.r.o.
Kuchařovice 335
Znojmo 669 02
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 2 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Prase divoké hřbet bez kosti

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota480 kJ/115 kcal
Tuky2.78 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.95 g
Sacharidy0.4 g
z toho cukry g
Bílkoviny21.6 g
Sůl g
Vláknina g