Windsor Wild
Windsor Prase divoké maso na guláš
cca 0,55 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Maso na guláš z prasete divokého značky Windsor obsahuje kostky kančí plece, kližky a krku.
Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.
Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování.
- ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
- dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
- etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
- lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)
Suroviny pochází z okolí Znojma v česko-rakouském pohraničí. Produkt může obsahovat stopy střeliva.
Použití
Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na lehké a moderní jídlo- kančí ragú s houbami a kmínovou rýží.
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 kg kančích kostek (Windsor)
4 červené cibule
2 petržele
2 mrkve
2 stroužky česneku
2 dcl portského vína
2 bobkové listy
8 kuliček nového koření a černého pepře
2 litry kuřecího vývaru
600 g čerstvých hub (růžovky, hřiby, žampiony, hlíva..)
50 g máslo
sůl, pepř, trošku chilli papričky
1 balení špeclí
1 lžíci kmínu
sůl
Nejdříve opečeme na oleji houby. Osolíme a dáme stranou. Kančí maso osolíme a lehce pokapeme olejem, vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut. Potom si připravíme základ. Nejdříve opečeme nahrubo nakrájenou cibuli na trošce oleje, dokud neztmavne. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a znovu zarestujeme dohněda. Přidáme koření (ideálně zabalené v trošce látky anebo v sítku na čaj). Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol.
Přidáme opečené kostky kostky a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka. Nakonec přisypeme houby. Přidáme nastrouhaný česnek a dochutíme solí, pepřem a chilli. V hrnci nasucho opečeme kmín než se rozvoní, přidáme rýži a zalijeme vodou na článek prstu. Vaříme doměkka. Podáváme s bylinkami. Dobrou chuť!
O výrobci
Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí. Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.
Distributor
M.K.L.s.r.o.
Varhulíkové 1582/24
170 00 Praha
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Prase divoké plec |
Prase divoké kližka |
Prase divoké krk |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 510 kJ/122 kCal |
Tuky | 3.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |