
MSC Divoký losos Gorbuša filet s kůží
cca 200 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
cca
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
MSC Divoký losos Gorbuša (Oncorhynchus gorbuscha) pochází z oblasti Severovýchodního Tichého oceánu (FAO 67). Losos Gorbuša, jinak také nazýván “Pink“ nebo “Humpback“ je nejrozšířenější druh divokého lososa. Díky svému jemnému masu téměř bez kostí patří losos k vůbec nejvyhledávanějším rybám. Maso gorbuši je světle narůžovělé, šťavnaté a má velice jemnou chuť.
Jedná se o rozmražený chlazený filet s kůží. Mrazení se používá z důvodu krátké lovné sezóny a větší vzdálenosti lovných míst. Lovná sezona na Aljašce začíná počátkem června a pokračuje až do poloviny září. Ryby jsou loveny na volném moři při tahu do rodných řek selektivní metodou – menší ryby proplouvají, aby se mohli třít. I díky tomu je tento výrobek certifikován MSC – certifikace pro dlouhodobě udržitelný rybolov.
Balení obsahuje 2 půlfilety s kůží. Filet je zpracováván z přední i zadní ocasní části.
Použití
Losos se hodí na přípravu steaků. Nechte se inspirovat receptem od Romana Vaňka na lososa v papilotě.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladujte při teplotě od 0 do 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobc
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika