Suroviny

  • 4 filety lososa o váze 150-200 g
  • 100 g oloupaného celeru
  • 100 g oloupané mrkve
  • 80 g oloupané červené cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 8 uvařených malých brambor
  • 8 lžic olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • 8 lžic suchého bílého vína
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Ještě potřebujete

  • alobal
  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Postup

  • 1
    Celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Brambory podélně rozkrojíme. Veškerou zeleninu smícháme v misce.
  • 2
    Na stůl položíme alobal a na něj rozložíme pečicí papír, který potřeme jednou lžící oleje. Položíme na něj část nakrájené zeleniny a jednu snítku tymiánu.
  • 3
    Lososa nakrájíme na plátky silné 4 mm, položíme je křížem na zeleninu a opepříme. Brambory osolíme a přidáme po stranách k rybě. Přilijeme jednu lžíci oleje a 2 lžíce vína.
  • 4
    Delší okraje alobalu s pečicím papírem přiložíme k sobě a důkladně několikrát přehneme. Stejně tak několikrát důkladně přehneme boční strany, aby vznikla uzavřená kapsa. Položíme ji na rozpálený gril. Jakmile se nafoukne, stáhneme ji na okraj grilu na menší žár a grilujeme 1 minutu. Sundáme z grilu a necháme půl minuty odpočinout. Papilotu rozřízneme a ihned podáváme.
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ještě potřebujete

 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM