

Wild salmon keta fillet with skin
ca. 350 gca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Divoký losos Gorbuša (Oncorhynchus gorbuscha) pochází z oblasti Severovýchodního Tichého oceánu (FAO 67). Losos Gorbuša, jinak také nazýván “Pink“ nebo “Humpback“ je nejrozšířenější druh divokého lososa. Díky svému jemnému masu téměř bez kostí patří losos k vůbec nejvyhledávanějším rybám. Maso gorbuši je světle narůžovělé, šťavnaté a má velice jemnou chuť.
Jedná se o rozmražený chlazený filet s kůží. Mrazení se používá z důvodu krátké lovné sezóny a větší vzdálenosti lovných míst. Lovná sezona na Aljašce začíná počátkem června a pokračuje až do poloviny září. Ryby jsou loveny na volném moři při tahu do rodných řek selektivní metodou – menší ryby proplouvají, aby se mohli třít.
Balení obsahuje 1 filetu s kůží. Filet je zpracováván z přední i zadní ocasní části.
Použití
Losos se hodí na přípravu steaků. Nechte se inspirovat receptem od Romana Vaňka na lososa v papilotě.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.

Skladování
Skladujte při teplotě od 0 do 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobc
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika
Durability
Composition
| Losos gorbuša |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 531 kJ/127 kCal |
| Fats | 4.4 g |
| including saturated fatty acids | 0.8 g |
| Carbohydrates | 0.5 g |
| including sugars | 0.5 g |
| Protein | 21 g |
| Salt | 0.2 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Fish |