Windsor Wild
Windsor Jelení maso na guláš
cca 0,54 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jelení maso na guláš značky Windsor obsahuje kostky jelení plece, kližky a krku.
Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.
Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování.
- ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
- dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
- etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
- lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)
Suroviny pochází z okolí Znojma v česko-rakouském pohraničí. Produkt může obsahovat stopy střeliva.
Použití
Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na tradiční jídlo - zvěřinový guláš.
Na 6 porcí budeme potřebovat:
1 kg zvěřinových kostek na guláš
1 kg cibule
20 g másla
2 lžíce uzené papriky
1 lžíci sladké papriky
1 lžíci brusinek
1 dcl červeného vína
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
1 chilli papričku
750 ml vývaru
50 g slaniny
50 g oleje (sádla)
sůl, pepř
Maso osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Vložíme na plech s pečícím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
V rendlíku si rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájený špek. Když se nám vypraží, kostičky špeku si vyndáme a schováme si je na konec. Na výpeku si opečeme najemno nakrájenou cibuli a to tak, že musí být uplně hnědá, taková těsně před spálením, ke konci lehce přidáváme vodu, aby se cibule zbarvila rovnoměrně. Na konci přidáme sůl, pepř a trošku másla.
Když se máslo rozpustí přidáme brusinky, obě papriky a zarestujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol a přidáme zapečené maso. Můžeme ho samozřejmě opéct i v rendlíku, ale pozor na to, aby se nezačalo dusit místo opékání. Taky mám celkem vždycky problém s odhadnutím, kdy je cibule správně opečená a kdy ve správný čas přidat maso, aby se nespálila. Bylo by to celkem hořké. Tak radši opékám maso v troubě a v profi kuchyni je to celkem běžná věc, když totiž vaříte třeba 10 kg masa, konvektomat to usnadní.
Maso zalijeme teplým vývarem, ideálně masovým a necháme pomaličku dusit. U zvěřiny je celkem běžná doba 2-3 hodiny, hodně záleží jak je maso staré. Přidáme bobkový list a jalovec. Když se tekutina vyvaří, můžeme dolívat vývarem anebo vodou. Když je maso měkké, guláš zahustíme chlebem. Je několik možností, jak na to. My jsme starší chléb nakrájeli na plátky a zapekli v troubě, potom rozmixovali najemno. Můžeme i přidat trošku vody a udělat si takovou chlebovou směs. Guláš můžeme propasírovat, ale v domácích podmínkách stačí zahustit a dochutit nastrouhaným česnekem a sušenou majoránkou. Osolíme, pořádně opepříme a můžeme podávat.
Jako příloha jsou ideální bramboráčky, dobrý chléb však také poslouží perfektně. Nahoru nasypeme kostičky opečeného špeku a můžeme ozdobit čerstvou majoránkou. Dobrou chuť!
O výrobci
Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí. Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.
Distributor
M.K.L.s.r.o.
Varhulíkové 1582/24
170 00 Praha
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Jelení plec |
Jelení kližka |
Jelení krk |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 482 kJ/115 kCal |
Tuky | 2.7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.9 g |
Sacharidy | 0.55 g |
z toho cukry | g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | g |
Vláknina | g |