Naše maso

Naše maso Světlá tlačenka z přeštíka

cca 0,52 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 161,00 Kč 309,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

90+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tlačenka prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Tlačenku vyrábí v Amase podle vlastní receptury. Vychází ze starých receptů, které kromě vařených libovějších mas zužitkovávaly i ta tučná a také vepřové vnitřnosti. Ty se promíchaly s vývarem a pomletými vařenými kůžemi, okořenily pepřem, majoránkou, novým kořením, česnekem a zázvorem a plnily se do přírodních obalů. To je pravá tlačenka z Amasa.

Balení obsahuje 3–4 plátky (500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Tlačenka (Presswurst, head cheese) patří k nejoblíbenějším zabijačkovým specialitám. Po uvaření masa z prasete v jednom kotli (pařáku, brutaru, hrnci) se část sní jako ovar a další pěkné kousky masa i vnitřností se nakrájejí na kostky a promíchají s vývarem, který v kotli vznikl, a s vařenými kůžemi, které po vystydnutí drží tlačenku pohromadě. Koření či další přísady se přidávají podle kraje a zvyku. Ještě horká směs, konzistencí připomínající hustou polévku, se plní do vepřových žaludků, hovězích deníků (slepých střev) nebo moderně do plastových obalů, ve kterých se pak vaří a nechává vystydnout.

A proč název tlačenka? Výraz je inspirovaný němčinou, v níž slovo Presswurst znamená „stlačená klobása“. První tlačenky se plnily do vepřových žaludků. Ty se po uvaření tlačenky „zkrabatí“, už nedrží hladký oválný tvar a vznikají na nich záhyby. Do těch by se při plnění mohl dostat vzduch a obsah by se zkazil. Žaludek se tedy po uvaření párkrát propíchl jehlou, zatížil prknem a kamenem, případný vzduch se dostal ven – a tlačenka byla na světě.

Použití

Tlačenka chutná nejlépe natemperovaná na pokojovou teplotu s cibulkou a přelitá octem. Podáváme s chlebem a pivem. Takové jídlo v létě ochladí a v zimě potěší!
Tip! V Našem mase a Lokálech plátky tlačenky posypou najemno nakrájenou cibulkou. Zalijí octem smíchaným s vodou v poměru 1:1 a nesou na stůl. Sůl a pepř si může každý přidat, ale tlačenka je dochucená tak, že už je nepotřebuje.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso50 %
Vepřové droby13 %
Vepřové kůže7 %
Masový vývar26 %
Jedlá sůl s jódem
Čerstvý český česnek
Černý pepř
Majoránka
Nové koření
Zázvor
Přírodní obal hovězí deník

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1288 kJ/312 kCal
Tuky28 g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny15 g
Sůl2 g
Vláknina0 g