Naše maso

Naše maso Hovězí kulatá plec z čestru

cca 0,5 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmářeVyzrálé maso

cca

 192,00 Kč 379,70 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Kulatá plec prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Kulatá plec (chuck tender) je jeden ze svalů plece na lopatce a v češtině má hned několik názvů: kužel, židovská svíčková a – asi nejznámější – falešná svíčková. Má tvar podobný svíčce (stejně jako pravá svíčková), je ale z přední nohy, plece, a na první pohled není tak jemná a křehká – odtud „falešná“. Při pomalém dušení nebo pečení pod poklicí nám však ukáže svou dokonalost. Ostatně mnozí z nás si nedokážou představit, že by svíčkovou omáčku dělali z jiného kusu masa než právě z falešné svíčkové.

Balení obsahuje cca 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Vzhled kulaté plece ji předurčuje k pečení v celku pod poklicí na zeleninových základech nebo k přípravě klasické svíčkové na smetaně. Stejně jako maso z vysoké či loupané plece nebo karabáčku se však hodí i na vaření a dušení – ocení to především ti, co nemají rádi výrazně klihovatou kližku a dávají přednost od pohledu libovějším masům.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso