Naše maso
Naše maso Krkovice bez kosti z přeštíka
cca 0,5 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vepřová krkovice bez kosti prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Krkovici (pork neck) bez kosti najdete na krku podél páteře pod plecemi, mezi hlavou a kotletou. Je to soubor svalů, díky nimž zvíře zvedá hlavu, a tak je neustále v pohybu. Jednotlivé svaly jsou odděleny tukem, a proto krkovice patří k prorostlejším partiím. U přeštíka má navíc velký podíl mezisvalového tuku, díky kterému je ještě šťavnatější a křehčí než krkovice z moderních bílých plemen.
Balení obsahuje 2–3 plátky (celkem cca 500 g). Baleno ve vakuu.
V Našem mase ji nechávají vyzrát týden nasucho, vykostí a krájí na silnější plátky. Stejně jako u hovězího platí, že si vždycky víc pochutnáte na vyšším steaku.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Krkovice nabízí spoustu možností. Zaručuje úspěch grilařům začátečníkům, spousta lidí považuje za nejlepší řízek z krkovice a pomalu pečená se rozplývá na jazyku.
Na grilu se připravuje podobně jako kotleta z přeštíka. Vyzkoušejte recept na řízek z restaurace Kuchyně: Silné plátky z krkovice zlehka naklepejte, aby se neporušila vlákna. Pak ho obalte v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance. Tu si připravte z čerstvého pečiva, ovšem rozsekejte ho v robotu, špatně se mele. Obalený řízek osmažte na sádle do světle zlaté barvy. Pak ho položte na rošt do trouby předehřáté na 120 °C a pečte 20 minut. Kdybyste dali řízek přímo na plech, tuk by nemohl odkapávat a strouhanka by se začala odlupovat. Popisovaný způsob připomíná přípravu steaku – maso se nejprve zprudka zatáhne a pomalu potom dopéká. Díky tomu zůstane šťavnaté.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso |