Naše maso

Naše maso Vepřová kýta z přeštíka

cca 0,51 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 307,00 Kč 603,70 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vepřová kýta prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Vepřová kýta (pork leg) je celá zadní noha a řezníci ji dělí na několik částí (šálů): vrchní, spodní, váleček, ořech, malý ořech a karabáček. Každý šál má své využití a záleží jen na řezníkovi či kuchaři, který si vybere a oblíbí.
Kýta z přeštíka je menší, šály jsou víc obaleny sádlem a na první pohled libové maso je jemně mramorované. Tím pádem je krásně křehké a šťavnaté. Kýta, kterou vám přináší Naše maso, je hezky očištěná, bez povrchového sádla a je týden nasucho vyzrálá.

Balení obsahuje cca 500 g kus kýty v celku. Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Kýta z přeštíka má univerzální využití. Usmažíte z ní libový, a přitom dokonale šťavnatý řízek, připravíte z ní plátky na mrkvi nebo na houbách, ale i masové fondue nebo čínu. V celku, rozkrojená, se hodí na roládu. Vyzkoušejte recept na skvělý řízek z restaurace Kantýna: Plátky z kýty zlehka naklepejte, aby se neporušila vlákna. Pak je obalte v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance. Tu si připravte z čerstvého pečiva, ovšem rozsekejte ho v robotu, špatně se mele. Obalený řízek osmažte na sádle do světle zlaté barvy. Pak ho položte na rošt do trouby předehřáté na 120 °C a pečte 20 minut. Kdybyste dali řízek přímo na plech, tuk by nemohl odkapávat a strouhanka by se začala odlupovat. Popisovaný způsob připomíná přípravu steaku – maso se nejprve zprudka zatáhne a pomalu potom dopéká. Díky tomu zůstane šťavnaté!

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso