Café Montaña

Café Montaña Brazil Fazenda Sertao zrnková káva

250 g
204,40 Kč 817,60 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Brazílie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Káva z rodinné farmy Fazenda Sertão, kterou obhospodařuje již čtvrtá generace farmářů rodiny Pereirů.

Zrnka z této farmy je v hrnku velice jemná a nese v sobě příjemně sladkou chuť mléčné čokolády, oříšků a podtóny sušených švestek. 

  • Země: Brazílie
  • Region: Minas Gerais
  • Farma: Fazenda Sertão
  • Chuť: jemná chuť oříšků, mléčné čokolády a podtóny sušených švestek
  • Příprava: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu

Zrnka pochází z rodiné farmy Fazenda Sertão rodiny Pereirů poblíž městečka Carmo de Minas. Farma se nachází v největším kávovém regionu v Brazílii Minas Gerais. Pěstuje se zde na svahovité farmě o rozloze přes 330 hektarů v nadmořské výšce 1.100 až 1.450 m.n.m.

Historie farmy Fazenda Sertão je spjatá s rodinou Pereirů již přes 100 let. José Isidro Pereira se narodil do farmářské rodiny v městečku Carmo de Minas. Tehdy mladý muž se po studiích vrátil na rodinou farmu, kterou čerstvě zdědil. Třebaže byl vystudovaný zubař, rozhodl se pokračovat v tradici svých předků a ujal se chodu této rozsáhlé farmy. Dnes na farmě hospodaří jeho žena Nazareth se svými dětmi a vnoučaty. Rodina Pereirů zde každý rok svou neúmornou prací usiluje o tu nejlepší možnou sklizeň.

Farma má rozlohu přes 330 hektarů. Teplota se v této oblasti pohybuje v průměru kolem 18ºC, a nadmořská výška přesahuje 1 000 m.n.m. Káva se zde pěstuje na svazích s podložím bohatým na minerály, které jsou pro kvalitu kávy tolik důležité. Strmé svahy navíc pomáhají udržovat kávovníky v dobré kondici během zimních měsíců. Díky všem těmto faktorům je tato káva, kterou pro vás každý den praží, tak lahodná.

Pěstuje se z odrůd kávovníku arabica Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon a je zpracovaná metodou honey. Káva dosáhla bodového ohodnocení 84 bodů.

Pražení

Každá káva vyžaduje speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku, ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. Café Montaña zná dokonale každé zrnko, které projde jejich pražírnou.

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží, a kávy vždy pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Kávu pro vás praží a ručně balí v Hradci Králové každý den.

Použití

Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

O výrobci

Café Montaña je pražírna výběrové kávy. Kávu si dováží sami přímo od farmářů z těch nejvyhlášenějších kávových oblastí v Kolumbii. Praží výběrové jednodruhové kávy, ale i perfektně vyvážené jednodruhové směsi. Firma se také zabývá dovozem výběrových zelených káv z Jižní Ameriky. Sháníte-li kvalitní kávu, Café Montaña je správnou volbou!

Skladování

Uchovávejte v suchu a chladu. Rozbalenou kávu dobře uzavřete.

Výrobce

Café Montaña s.r.o.
Piletická 486
50341  Hradec Králové
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 345 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 339 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

100 % Arabica zrnková káva