
U Dolejších
U Dolejších Žemlová jelita
cca 420 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Žemlové jelito, zabijačková pochoutka z vepřového masa.
Jelito patří k tradičním pokrmům pravé, české zabijačky, které by se bez něj zaručeně neobešlo. A U Dolejších se dělají a chutnají přesně tak, jako se dělávaly dříve. Vyrábí se z různých částí vepřového masa, pšeničné buchty, krve a krup. Poté se do směsi přidá sůl a aromatické koření, které mu dodají tu správnou chuť.
Použití
Určeno k přímé konzumaci. Při podávání můžete osmahnout na pánvi a vychutnat si ho v kombinaci s vařeným bramborem.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít poctivé řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.

Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování a složení samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Trvanlivost
vepřová hlava bez kosti 42%, pšeničná buchta (LEPEK) 15%, vepřová krev 16%, vepřový vývar 8%, vepřové škvarky 4%, vepřové kůže 4%, kuchyňská sůl, směs koření, jedlé vepřové střevo
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1270 kJ/307 kCal |
| Tuky | 27.1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 8.8 g |
| Sacharidy | 6.5 g |
| z toho cukry | 1.9 g |
| Bílkoviny | 9 g |
| Sůl | 2 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |