Magyar mangalica

Vepřová panenka z mangalice

cca 260 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

cca

 204,00 Kč 779,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Maďarsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vepřová panenská svíčková z maďarského plemene mangalica v celku, v prémiové kvalitě

Vepřová panenka se nachází v bederní části navazující na vepřovou pečeni. Jedná se o velmi kvalitní a extra libovou partii. Bývá často označována jako panenská svíčková. Maso z mangalice se vyznačuje výraznou, silnou chutí, a to díky volnému pohybu, které je prasatům na farmě dopřáno.

Samotný výkrm mangalice probíhá běžně i více jak 3 roky. Díky tomu mají prasata i více jak 50 % své váhy tvořeno tukem, který je svou výrazností naprosto zásadním rysem tohoto plemene.

Více o mangalici

Mangalice je druh prasete pocházející z Uherské nížiny. Původ slova pochází z výrazu "mangh" (křížit). Mangalice se vyznačuje velmi hustou kudrnatou srstí, která může mít širokou barevnou škálu od plavé až po výrazně červenou. Díky značnému osrstění je mangalice plemenem, které velmi dobře odolává nízkým teplotám a špatným povětrnostním podmínkám.

Použití

Vepřová panenka je ideální na přípravu minutek nebo vepřových medailonků. Upravujte ji tak, aby byla uvnitř lehce narůžovělá.

Tip! Připravte si dle následujícího receptu vepřovou panenku s gratinovanými bramborami:

Vepřovou panenku dobře omyjte a osušte a zbavte přebytečných blan. V mističce si udělejte směs z česneku, hořčice, olivového oleje a přisypte špetku soli a pepře. Touto směsí potřete panenku a dejte ji na minimálně 30 minut odležet do chladu.

Naloženou panenku zprudka a ze všech stran opečte na pánvi. Potom maso přendejte do zapékací mísy a zasypte nadrobno pokrájenou cibulí. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C asi 10 minut dle vaší trouby. Poté panenku obraťte, přidejte větvičky rozmarýnu, přiklopte pokličkou a dalších 20 minut pečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát a teprve potom maso nakrájejte na ten­ké plátky.

Oloupané a omyté brambory nakrájejte na zhruba centimetrové plátky. Dejte je do máslem vymazané, zapékací mísy. Každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a poslední vrstvu posypte parmazánem. Dejte do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut.

O farmě Hajdúnánás

Hajdúnánás je městské řeznictví, které založilo Sociální družstvo pro záchranu a výstavbu Hajdúnási roku 2017. Cílem družstva je nejen podpora města a rozvíjení tamější ekonomiky ale zároveň jde o ochranu životního prostředí prostřednictvím ekologických farem.

Hajdúnási se specializuje na kontrolovaný chov „rodinného stříbra“, a to vepřů plemene černá mangalice, následnou porážku a zpracování masa. Prasata jsou celoročně chovaná na volném prostranství s přistaveným přístřeškem a neustálým přísunem potravy.

Produkty jsou dováženy do České republiky, konkrétně do zpracovny Velké Pecky, kde jsou vakuově baleny.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. 

Dodavatel

Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová panenka