Magyar mangalica

Vepřový mletý polotovar z mangalice

cca 0,58 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

cca

 225,00 Kč 389,40 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

500+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Maďarsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Mletý vepřový polotovar z maďarského plemene mangalica v prémiové kvalitě.

Na mletí se využívá libová partie s partií s vyšší protučnělostí, aby byl pokrm šťavnatější. Maso z mangalice se vyznačuje výraznou, silnou chutí, a to díky volnému pohybu, které je prasatům na farmě dopřáno.

Samotný výkrm mangalice probíhá běžně i více jak 3 roky. Díky tomu mají prasata i více jak 50 % své váhy tvořeno tukem, který je svou výrazností naprosto zásadním rysem tohoto plemene.

Více o mangalici

Mangalice je druh prasete pocházející z Uherské nížiny. Původ slova pochází z výrazu "mangh" (křížit). Mangalice se vyznačuje velmi hustou kudrnatou srstí, která může mít širokou barevnou škálu od plavé až po výrazně červenou. Díky značnému osrstění je mangalice plemenem, které velmi dobře odolává nízkým teplotám a špatným povětrnostním podmínkám.

Použití

Lze využít při přípravě boloňských špaget, karbanátků, sekané nebo například domácích burgerů.

Tip! Připravte si lilky plněné mletým masem dle následujícího receptu:

Umyté lilky rozřízněte a jadérka vydlabejte. Dužinu osolte a nechte odstát alespoň 20 minut. Mleté ​​maso zprudka osmažte na pánvi a smíchejte s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rajčaty, trochou soli a pepře. K tomu můžete přidat další suroviny jako například žampiony, sušená rajčata, olivy nebo konzervované fazole.

Lilky zevnitř osušte, potřete olejem a opepřete. Naplňte je masovou směsí a dejte zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 175 °C na cca půl hodiny. Pak je posypte sýrem typu parmazán a zapékejte, dokud se sýr nerozpustí.

O farmě Hajdúnánás

Hajdúnánás je městské řeznictví, které založilo Sociální družstvo pro záchranu a výstavbu Hajdúnási roku 2017. Cílem družstva je nejen podpora města a rozvíjení tamější ekonomiky ale zároveň jde o ochranu životního prostředí prostřednictvím ekologických farem.

Hajdúnási se specializuje na kontrolovaný chov „rodinného stříbra“, a to vepřů plemene černá mangalice, následnou porážku a zpracování masa. Prasata jsou celoročně chovaná na volném prostranství s přistaveným přístřeškem a neustálým přísunem potravy.

Produkty jsou dováženy do České republiky, konkrétně do zpracovny Velké Pecky, kde jsou vakuově baleny.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. 

Dodavatel

Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso98.9 %
Jedlá sůl1.1 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1079 kJ/258 kCal
Tuky20.9 g
z toho nasycené mastné kyseliny7.6 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny17.9 g
Sůl1.1 g
Vláknina0 g