
Losos Label Rouge porce
200 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Filetovaný losos s kůží chovaný ve skotských farmách. Jedná se o centrální část, kde je losos ze střední části nejvyšší, je bez ocasu a bez části u krku.
Co je Label Rouge?
Skotský losos získal jako první produkt za hranicemi Francie prestižní známku Label Rouge, a to roku 1992. Předpokladem pro získání tohoto označení jsou přísné podmínky na chov a potravu, která musí být té nejvyšší kvality. Skotský losos je chován v překrásném prostředí skotské přírody, pod vrcholy hor.
Horská voda z vodopádů a řek poskytuje perfektní prostředí pro mladé lososy (strdlice), kteří rostou ve sladkovodních vodách, než se přesunou do moře, konkrétně do mořských fjordů, kde dorůstají. Zdejší prostředí s dynamickým pohybem vody, přílivem a odlivem nutí lososy neustále plout, díky čemuž mají pak pevnější maso s menším obsahem tuku. To jsou dva hlavní znaky, které kvalitativně charakterizují skotského lososa Label Rouge.
Baleno v České republice.
Použití
Losos se díky vrstvě tuku mezi kůží a masem, která udrží maso šťavnaté, skvěle hodí na grilování, úpravu na pánvi nebo přípravu v páře. Syrový ho můžete použít na přípravu domácího sushi nebo si z něj můžete udělat tataráček.
Tip! Připravte si pečeného lososa s čerstvým špenátem podle následujícího receptu:
Připravte si směs na potření lososa z trochy olivového oleje, do kterého přidejte čerstvě umletý pepř a sůl. Lososa dobře osušte, pokapejte citrónem a důkladně potřete směsí olivového oleje a koření. Na vrch můžete nasypat sušená nebo čerstvá snítka rozmarýnu. Lososa dejte do zapékací mísy a vložte do předem vyhřáté trouby na 25–30 minut při cca 180 °C. Až bude losos krásně křehký, opláchněte čerstvý špenát a pokrájejte rajčata a servírujte společně s rybou. Dobrou chuť!
Trvanlivost
Složení
Losos |
Alergeny
Ryby |