MASO!
MASO! Hovězí žebro na pečení, 2 ks
cca 1 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí žebro s kostí na pečení silně pokryto jemně mramorovaným masem. Můžete dát pomalu péct nebo dusit.
Žebro není primárně určené na grilování, pokud byste se ho grilovat rozhodli, tak je potřeba počítat s delší přípravou. Maso se vám ale poté odvděčí fantastickou křehkostí a rozpadajícím se masem.
Balení obsahuje dva kusy.
Více o hovězím značky MASO!
Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.
Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.
Použití
Žebra můžete upéct, vyudit, uvařit či z nich připravit silný vývar.
Tip! Připravte si pečená žebra podle následujícího receptu:
Troubu si předehřejte na 220 °C. Žebra osolte a opepřete, vložte do vyššího pekáče nebo hrnce a dejte na 15 minut péct, aby se zatáhla. Mezitím si připravte omáčku. Kečup smíchejte s džemem, paprikou, solí, chilli dle chuti, nasekaným česnekem, jemně pokrájenou cibulí. Po vytažení z trouby žebra omáčkou z obou stran potřete, podlijte 1,5 hrnkem vody, pekáč přiklopte a vraťte do trouby (Pro lepší chuť můžete žebra naložit do marinády dopředu před jejich přípravou). Teplotu snižte na 170 °C a pečte 2,5 až 3 hodiny doměkka. Pravidelně kontrolujte a případně trochu podlijte.
Na závěr můžete žebra ještě chvíli při vyšší teplotě odklopená, aby získala krásnou barvu. Podávejte se zeleninou, salátem nebo čerstvým chlebem.
O výrobci
TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.
Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí žebra |