Mucosolvan

MUCOSOLVAN JUNIOR 15MG/5ML syrup 100ML

Product from
BENU pharmacy
1 pc
CZK 169.90 CZK 169.90 /pc

Delivery within 60 minutes

Léčivý přípravek se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se např. o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění jako je např. chronická bronchitida (zánět průdušek) a chronická obstrukční plicní nemoc. Pacienti s akutním onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat bez porady s lékařem. Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou dlouhodobě přípravek užívat jen po poradě s lékařem. Sirup Mucosolvan junior je určen především pro děti do 12 let, mohou ho však užívat i dospívající a dospělí. Balení obsahuje 100 ml.

Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum. 5 ml sirupu obsahuje ambroxoli hydrochloridum 15 mg. Jeden ml sirupu obsahuje ambroxoli hydrochloridum 3 mg. Pomocnými látkami jsou hyetelosa, kyselina benzoová, aroma lesních plodů, vanilkové aroma, sukralosa a čištěná voda.

Dávkování: Jestliže není lékařem určeno jinak, je doporučené dávkování přípravku: Dospělí a dospívající nad 12 let: 10 ml 3krát denně. Při léčbě dětí do 12 let je doporučováno následující schéma dávkování závislé na závažnosti onemocnění: - Děti 6 - 12 let: 5 ml 2-3krát denně - Děti 2 - 5 let: 2,5 ml 3krát denně - Děti do 2 let: 2,5 ml 2krát denně K odměření příslušných dávek slouží přiložená odměrka. Délka léčby přípravkem Mucosolvan junior je určena individuálně, v závislosti na indikaci a typu onemocnění. Pokud se však při akutním onemocnění dýchacích cest příznaky během 5 dnů (u dětí během 3 dnů) nezlepší nebo se zhoršují, je třeba vyhledat lékaře. Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 10 dnů. Dlouhodobé užívání přípravku Mucosolvan junior u chronických onemocnění je možné pouze po poradě s lékařem.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Nedoporučuje se přípravek užívat v těhotenství, zejména v prvních 3 měsících. Jelikož je ambroxol-hydrochlorid vylučován do mateřského mléka, nedoporučuje se, aby přípravek užívaly kojící matky.

Výrobce: Opella Healthcare Czech

EAN: 8595116523496

SUKL kód: 258013

Farmakoterapeutická skupina: Ambroxol

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek