Beansmith's

Beansmith's Brazílie Diamond zrnková káva

250 g
219,90 Kč 879,60 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

80+ zákazníků pravidelně nakupuje

Cena pro Premium: 186,91 Kč
Země původu: Brazílie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tato káva je vstupem do světa výběrových káv.

Káva je chuťově jednodušší a bez acidity, je tak ideální pro ty, kteří zatím nechtějí udělat krok ke kvalitnějším a dražším kávám s ovocnějším charakterem. Jde o zrno, které splňuje kvalitu výběrovosti svou chuťovou kvalitou, na pěstování je však o něco levnější, což odpovídá také výsledné ceně kávy.

  • Odrůda: Různé
  • Země: Brazílie
  • Oblast: Minas Gerais
  • Farma / washing station: Různé v oblasti
  • Nadmořská výška: Minmálně 1100 m.
  • Metoda zpracování: Natural
  • Acidita: Nízká 
  • Cuppingové skóre: 82

Tato káva je zároveň pražena o něco více. Je to z důvodu lepší extrakce na automatických kávovarech. Očekáváte-li od svého espressa obvyklou čokoládovou či oříškovou chuť, je to káva právě pro vás.

Jde o směs kvalitních káv z celého proslulého regionu Minas Gerais. Káva dosahuje kvality NY2, která povoluje pouze velmi malé množství defektů. Káva je velikostí 17/18 druhá největší, kterou z Brazílie můžete koupit. Jde tedy o velmi kvalitní Arabiku konzervativnější chuti. Stále v ní však nenarazíte na chuť pražení samotného, její chuťový profil je dán regionem, přirozená acidita se trochu snižuje o něco delším “developmentem” při pražení.

Použití

Doporučujeme pro přípravu kávy v automatickém kávovaru, pákovém kávovaru nebo v moka konvičce.

O výrobci

Příběh pražírny Beansmith se začal psát již okolo roku 2013. V té době majitel pražírny Petr Slepánek poprvé ochutnal výběrovou kávu. V roce 2014 s pár kamarády začal pražit první dávky zeleného zrna ve zrekonstruované kovárně. V roce 2016 se však cesty kamarádů rozešli a Petr, v té době profesně architekt, se stal hlavním pražičem a původní koníček se stal jeho novou profesí.

V roce 2016 společnost Beansmith's coffee roastery již provozovala svou kavárnu v Holešovicích, a začala narážet na limity staré technologie. Od elektrické pražičky, přes pražičku Garanti, dnes naleznete v pražírně od roku pražičku Loring. Technologie od této společnosti je považována za nejkvalitnější na světě. Díky tomu může společnost Beansmith's coffee roastery nalézat optimální způsob pražení, který je vhodný pro každou konkrétní kávu, aby vynikl její chuťový potenciál. Zákazník si tak může dopřát konzistentní produkt té nejvyšší kvality.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

kofárna s.r.o.
Kladenská 84
Úhonice
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 74 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 64 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Arabica100 %