Trnečka Smoked Fish

Trnečka Smoked Fish Pstruh lososovitý uzený studeným kouřem na soli

100 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ

Prémiová kvalita
155,70 Kč 1 557,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

80+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Dánsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Pstruh na soli z farmového chovu uzený studeným kouřem na směsi bukového a olšového dřeva. Pstruh se marinuje v soli, poté je vysušen a dlouze uzen. Tajemství pomalého uzení studeným kouřem je v čase, který ryba v udírně stráví - cca 50 hodin. Pstruh má elegantně slanou chuť a krásně jemnou strukturu.

A proč právě zrovna pstruh? Dle jejich zkušeností s uzením z Islandu se pstruh hodí do udírny zásadně lépe než losos. Obsahuje méně tuku, má více svaloviny, je pružnější, jeho chuť je vyváženější, a dokonce na sebe lépe váže uzenou chuť. 

Vyrobeno v České republice.

Výrobek obdržel prestižní ocenění v soutěži Great Taste Awards 2022. Toto ocenění je v celém světě považováno za potravinářského Oscara. Tento pstruh obdržel v soutěži 2 hvězdy.

Použití

Ručně nakrájené plátky pstruha se nejlépe hodí na kanapky, do salátů, na tapas anebo do chuťově nabombeného sandwiche. Doporučujeme nechat pstruha chvíli před servírováním v pokojové teplotě, lépe se rozvinou veškeré chutě.

O výrobci

Nápad na založení společnosti vznikl v roce 2017, kdy mladý pár sbíral zahraniční zkušenosti na Islandu a pracoval několik let v malé uzenářské společnosti. Postupem času se z nápadu stala vize a v roce 2021 v Brně vznikla malá rodinná udírna založená s láskou a respektem k rybám. Společnost navazuje na severské řemeslo uzení studeným kouřem a udí malé dávky ryb, aby každý filet, který projde jejich výrobou, dostal péči, kterou si zaslouží. Veškeré zpracování ryb a následná produkce probíhá ručně.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 1–4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.

Výrobce

Trnečka Smoked Fish s.r.o.
Pekařská 422/42
602 00 Brno
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pstruh duhový lososovitý
Sůl3 %
Přírodní kouř z bukového a olšového dřeva

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota652 kJ/156 kCal
Tuky8 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.1 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny21 g
Sůl3 g
Vláknina0 g

Alergeny

Ryby
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.