Wild Salmon
MSC Divoký losos Keta filet
cca 0,72 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Filet s kůží z divokého lososa druhu keta ze severovýchodního Tichého oceánu. Losos keta, jinak také “Chum“, je nejznámějším a světově nejoblíbenějším zástupcem divokých lososů. Maso kety je růžové s nádechem do oranžova s výraznější chutí. Kromě masa je keta také ceněna pro chutné jikry.
Populace lososa keta je dlouhodobě stabilní a druh je tak určen jako málo dotčený průmyslovým rybolovem. Po ulovení prochází ryby detailní kontrolou tak, aby se k vám dostalo pouze kvalitní maso. Po zpracování jsou ryby šokově zmrazeny, čímž je zajištěno zachování jejich čerstvosti a kvality.
Lovná sezona na Aljašce začíná počátkem června a pokračuje až do poloviny září. Ryby jsou loveny na volném moři při tahu do rodných řek selektivní metodou – menší ryby proplouvají, aby se mohli třít. I díky tomu je tento výrobek certifikován MSC – certifikace pro dlouhodobě udržitelný rybolov.
Balení obsahuje jeden filet s kůží.
Použití
Určeno k tepelné úpravě. Hodí se na smažení, pečení i grilování. Syrový se dá použít na sushi nebo si z něj můžete udělat tataráček.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladujte při teplotě od 0 do 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika
Trvanlivost
Složení
MSC Losos keta (Oncorhynchus keta) | 100 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 476 kJ/114 kCal |
Tuky | 2.6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.6 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | 0.21 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Ryby |