
Rohlík Bistro
Čočková polévka od Petra Bureše (2 porce)
0,6 lBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
S šéfkuchařem Petrem Burešem jsme pro vás připravili tradiční čočkovou polévku. Čočka patří k nejstarším luštěninám. Během středověku patřila v Čechách čočka k základním surovinám na vaření společně s hrachem, pohankou, jáhlami nebo třeba kroupami.
Pokud jste milovníkem českých jídel, tato polévka vás očaruje. A pokud nejste, věřte nám, že vám svou rafinovaností vezme dech a zboří mýty o české kuchyni. Na výrobu polévky byly použity pouze lokální suroviny. Nejlépe si ji vychutnáte horkou, s krajícem čerstvého chleba.

O šéfkuchaři
Petr Bureš se v gastronomii pohybuje už 30 let. Za tu dobu se setkal s celou řadou špičkových, zahraničních kuchařů, díky kterým získal přehled a jistotu a naučil se vnímat českou kuchyni zahraničníma očima. U nás na Rohlíku od něj můžete ochutnat jak českou, tak i světovou kuchyni.

Jak to funguje?

Použití
Polévku ohřejte v sáčku ve vodní lázni na mírném ohni/ teplotě po dobu cca 10 minut za občasného míchání, nenechte ji ale vařit. Nebo umístěte obsah sáčků do hrnce a ohřívejte na mírném ohni za občasného míchání. Ani v jednom způsobu ohřívaní nepřivádějte polévku k varu.
Skladování
Skladujte při teplotě od 0 °C do 4 °C. Po otevření ihned zkonzumujte. Znovu neohřívejte.
Výrobce
Zátiší Catering Group, a.s.
Novotného lávka 5
110 00 Staré Město
Česká republika
Kam s obalem?
.jpg)
Trvanlivost
Složení
| Kuřecí vývar | 51 % |
| Pitná voda | |
| Kuřecí kosti | 41 % |
| Cibule žlutá | |
| Vepřové sádlo škvařené | |
| Jedlá sůl | |
| Pepř bílý mletý | |
| Čočka | 41 % |
| Jíška světlá | |
| Pšeničná mouka | |
| Slunečnicový olej | |
| Česnek | |
| Majoránka | |
| Jedlá sůl | |
| Pepř bílý mletý | |
| Libeček |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 627 kJ/150 kCal |
| Tuky | 4.2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 2.3 g |
| Sacharidy | 18 g |
| z toho cukry | 1.4 g |
| Bílkoviny | 7.9 g |
| Sůl | 1 g |
| Vláknina | 3.1 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Může obsahovat stopy: |
| Korýši |
| Vejce |
| Ryby |
| Podzemnice olejná |
| Sójové boby |
| Mléko |
| Skořápkové plody |
| Celer |
| Hořčice |
| Sezamová semena |
| Oxid siřičitý a siřičitany |
| Vlčí bob |
| Měkkýši |