
Handl Tyrol
Handl Tyrol Tyrolský Schinkenspeck
80 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 26 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Tyrolský schinkenspeck, klasika tyrolské kultury vyráběná z vepřového masa.
Schinkenspeck se vyrábí ručně za použití tradičních receptur a metod z toho nejlepšího vepřového masa. Surové maso se ochutí čerstvými bylinkami, díky čemuž získá na mírně kořeněné chuti. Nechá se zrát dlouhých 6 měsíců na čistém, horském vzduchu, a nakonec se mírně zaudí nad bukovým dřevem.
Tiroler Speck nese chráněné zeměpisné označení. Obsah soli maximálně 5 %.
Použití
Tyrolský Schinkenspeck si můžete dopřát na máslem pomazaném, čerstvém pečivu. Skvěle se hodí také jako součást zeleninových salátů, kde jejich chuť zvýrazní. Nejlépe si ho však vychutnáte jen tak samotný v kombinaci s plísňovými sýry a sklenkou červeného vína.
Co jste možná nevěděli...
Základem úspěchu Handl Tyrol je v zachování tradiční řemeslné výroby a původních rodinných receptur, proto ve výrobcích nenaleznete žádná přidaná barviva ani látky zvýrazňující chuť.
Používají výhradně vybrané maso s kontrolovaným původem. Maso s pečetí kvality AMA pochází z Rakouska a maso s certifikátem QS nachází původ v Německu, převážně z oblasti Bavorska.
Surové maso doplňují čerstvé, ručně sbírané bylinky, které dají pochoutkám na správné, charakteristické chuti. Kombinace a poměr bylinek je rodinným tajemstvím, jedná se ale především o mořskou sůl ze Sicílie, jalovec se speciálním zpracováním, česnek z lokálních farem a pepř z Brazílie.
O výrobci
Historie společnosti Handl Tyrol se váže k roku 1902, kdy Karl Handl I. otevřel své první řeznictví v centru Pians, Tyrolsko. Specializuje se na výrobu originálních specialit z CHZO jako je Tiroler Speck, šunky, syrové klobásky a další lahůdkové tapas.
Maso pochází z pečlivě kontrolovaných chovů z Rakouska a Německa. Navíc musí být držitelem certifikátu kvality AMA, což znamená, že je maso pod neustálým dohledem auditorů. K dochucení používá ty nejlepší bylinky, které jsou mimo jiné sbírané výhradně ručně. Všechny receptury jsou rodinného dědictví, a tak přechází vždy z generace na generaci.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Výrobce
Handl Tyrol GmbH
Bundesstraße 33
6551 Gemeinde Pians
Rakousko
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | |
Dusitanová solící směs | |
Jedlá mořská sůl | |
Konzervant | |
E250 - Dusitan sodný | |
Koření | |
Dextróza | |
Konzervant | |
E252 - Dusičnan draselný | |
Kouř | |
Obsah soli nejvýše | 5 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1205 kJ/289 kCal |
Tuky | 19 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7.6 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 29 g |
Sůl | 4 g |
Vláknina | g |