Bonavita
Bonavita Soja kostky
100 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sojové kostky.
Sójová bílkovina (sójový protein) je mezi rostlinnými bílkovinami nejkvalitnější co do aminokyselinového složení. Jestliže se někdo stravuje alternativně (zejména pokud jde o striktní vegetariánství), není jednoduché bez sójových potravin sestavit nutričně hodnotný jídelníček. Sójovou bílkovinu využívají hojně i sportovci.
Použití
Sojové kostky jsou ideální na přípravu bezmasých jídel. Kostky nejprve přelijeme horkou vodou, necháme chvilku ustát a pak vodu vylejeme (tím se částečně zbavíme moučné pachuti). Poté vaříme cca 15-20 minut v nálevu ze sypkého zeleninového bujónu, trochou sójové omáčky a podle dalšího účelu ještě třeba s bobkovým listem a novým kořením. Vývar slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a kostky vložíme do připravené marinády a necháme odležet. Základem marinády je olej, pár kapek sojové omáčky a koření (dle libosti: rozmarýn, tymián, paprika, kari, čerstvé bylinky, citron atd.). Takto uleželé sojové maso pak zpracujeme dle libosti - grilujeme, smažíme se zeleninou po asijsku, restujeme na cibuli a dusíme.
O výrobci
BONAVITA, spol. s r. o. byla založena jako rodinný podnik v roce 1991. Zabývá se výrobou a prodejem racionální výživy a produktů, které svým složením pomáhají lidem dodržovat zásady správné výživy. Ve svém portfoliu má snídaňové cereálie, müsli, ovesné kaše, cereální, ořechové a müsli tyčinky, cereální nápoje, a další produkty.
Skladování
Trvanlivá potravina. Uchovejte v suchu a chladu.
Výrobce
BONAVITA, spol. s r.o.
Hlavní 32
251 63 Kunice-Vidovice
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Sójová odtučněná mouka |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1407 kJ/332 kCal |
Tuky | 1.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.3 g |
Sacharidy | 27 g |
z toho cukry | 8.6 g |
Bílkoviny | 49 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 8.8 g |
Alergeny
Sójové boby |
Může obsahovat stopy: |
Obiloviny obsahující lepek |
Mléko |
Skořápkové plody |