Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 ks placek lavash
  • 1/2 salátové okurky
  • 100 g cherry rajčat
  • 3 lžíce omáčky Adžika
  • 100 g polníčku
  • 120 g zakysané smetany
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 červená cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce oleje

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

POSTUP

  • 1
    Oloupejte cibuli a nakrájejte na malé kostičky.
  • 2
    Očistěte kuřecí prsa a nakrájejte na nudličky.
  • 3
    Rozpalte pánev a na lžíci oleje orestujte cibulku. Trvá to asi 3 minuty, než zesklovatí. Následně přidejte k cibuli nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud nebude maso zcela propečené.
  • 4
    Mezitím si nakrájejte rajčata na půlky a salátovou okurku na kolečka.
  • 5
    Přesuňte maso stranou z plotýnky do misky nebo na talíř a na stejnou pánev přidejte 3 lžíce omáčky Adžika. Omáčku stačí jen prohřát a není potřeba ji dále dochucovat.
  • 6
    Připravte dip tak, že smícháte zakysanou smetanu se solí a pepřem.
  • 7
    Lavash placku přepulte a na každou půlku naneste po celé její šířce (v pruzích vedle sebe) polníček, kuřecí směs, rajčátka, okurku a dip.
  • 8
    Nakonec vše zarolujte do rolky a servírujte společně se zbylým dipem. Pokud jsou rolky moc velké, můžete je před podáváním přepůlit.
     
Rohlík vaří

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT