Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 ks placek lavash
- 1/2 salátové okurky
- 100 g cherry rajčat
- 3 lžíce omáčky Adžika
- 100 g polníčku
- 120 g zakysané smetany
- 300 g kuřecích prsou
- 1 červená cibule
- Sůl
- Pepř
- 1 lžíce oleje
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Oloupejte cibuli a nakrájejte na malé kostičky.
- 2Očistěte kuřecí prsa a nakrájejte na nudličky.
- 3Rozpalte pánev a na lžíci oleje orestujte cibulku. Trvá to asi 3 minuty, než zesklovatí. Následně přidejte k cibuli nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud nebude maso zcela propečené.
- 4Mezitím si nakrájejte rajčata na půlky a salátovou okurku na kolečka.
- 5Přesuňte maso stranou z plotýnky do misky nebo na talíř a na stejnou pánev přidejte 3 lžíce omáčky Adžika. Omáčku stačí jen prohřát a není potřeba ji dále dochucovat.
- 6Připravte dip tak, že smícháte zakysanou smetanu se solí a pepřem.
- 7Lavash placku přepulte a na každou půlku naneste po celé její šířce (v pruzích vedle sebe) polníček, kuřecí směs, rajčátka, okurku a dip.
- 8Nakonec vše zarolujte do rolky a servírujte společně se zbylým dipem. Pokud jsou rolky moc velké, můžete je před podáváním přepůlit.