• Velice se omlouváme, ale kvůli výpadku našich systémů z dnešního rána může docházet ke zpoždění v doručení vašich nákupů. Usilovně pracujeme na odstranění problému. 

    Zobrazit více
  • Milí zákazníci, dnes se koná L´etape Tour de France a je možné, že se opozdí doručení dnešních objednávek z důvodu uzavírek na trase. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.
1 KUS

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 150 g bílků
  • 225 g cukru krupice
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 5 g vinného octa

SUROVINY NA MAGOVÝ KRÉM

  • 290 g manga
  • 25 g citronové šťávy
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 90 g medu
  • 115 g másla
  • 4 žloutky

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 200 g smetany ke šlehání
  • Kousky melounů (vodní, cukrový) – cca 100 g
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu, který tvoří měkké špičky (není úplně tuhý, ale drží tvar). Nakonec rychle a krátce zašlehejte škrob a ocet.
  • 2Troubu předehřejte na 150˚ C (horní a dolní ohřev). připravte si na plech pečící papír a nakreslete na rubovou stranu kruh o průměru 18 cm (např. podle dna dortové formy). Naneste sníh doprostřed kruhu do vysokého kopce (sníh bude uvnitř kruhu, cca 3 cm od okraje po celém obvodu – při pečení se směs nafoukne a zvětší). Zdobícím nožem nebo stěrkou vytvarujte kopec a uprostřed nahoře vydlabejte malý důlek.
  • 3Dejte do trouby a ihned snižte teplotu na 120˚ C. Po půl hodině snižte na 110˚ C a pečte další hodinu (celkem tedy hodinu a půl). Poté vypněte troubu, ale neotvírejte ji a Pavolovu v ní nechte klidně do druhého dne stydnout a schnout (minimálně ji nechte ve vypnuté troubě 3 hodiny). Korpus bude zvenku krásně křupavý a uvnitř měkký, sněhový.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Do rendlíku dejte mangové pyré, citronovou šťávu a máslo. V misce smíchejte škrob s medem do kašičky, kterou pak přidejte k ostatním surovinám do rendlíku. Prohřejte lehce a přidejte žloutky. Přiveďte k varu a nechte provařit za stálého míchání cca 2 minuty.
  • 2Přendejte do sklenice s víkem a nechte vychladit v lednici.
  • 3Před použitím prošlehejte krátce šlehačem.

SESTAVENÍ DORTU

  • 1Korpus plňte až těsně před podáváním. Vyšlehejte šlehačku. Korpus si dejte na servírovací talíř a plňte na něm. Na dno dejte mangový krém (část nechte na zdobení povrchu), na něj navrstvěte šlehačku a znovu mangový krém (rozetřete několika tahy lžící nebo vidličky, aby se lehce propojily). Dozdobte melounem.
Under Cake Pressure

Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA MAGOVÝ KRÉM

SUROVINY NA DOKONČENÍ