Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 KOLÁČ (o průměru 20 cm)

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 100 g nasekané hořké čokolády
  • 100 g slunečnicového nebo řepkového oleje
  • 170 g hladké mouky
  • 30 g mletých mandlí
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 65 g másla pokojové teploty
  • 200 g třtinového cukru
  • 3 menší vejce (nebo 2 velká)
  • 60 g bílého jogurtu pokojové teploty

SUROVINY NA MUČENKOVO - CITRONOVÝ KRÉM

  • 200 g nasekané kvalitní bílé čokolády
  • 30 g dužiny z marakuji (mučenky)
  • 20 g citronové šťávy
  • 20 g medu
  • 150 g 40% smetany ke šlehání
  • 160 g smetany ke šlehání (minim. 33%)

SUROVINY NA OVOCNÉ ŽELÉ

  • 200 g mraženého ovoce (na fotce použito Smoothie mango – malina – rybíz)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 plátek želatiny

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Troubu předehřejte na 160 °C na horkovzduch a koláčovou formy o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem - dno přivřete a na boky pomocí trochy másla přilepte proužky pečícího papíru.
  • 2Čokoládu a olej rozehřejte v kastrůlku na mírný stupeň za občasného míchání. Čokoláda se rozpustí a spojí s olejem. Nechte trochu zchladnout.
  • 3Společně promíchejte v jedné míse mouku, mandle, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  • 4Oddělte bílky od žloutků a polovinu cukru vyšlehejte se žloutky ve velké míse (budete do nich následně přidávat další suroviny) a druhou polovinu s bílky (do konzistence pevného lesklého sněhu).
  • 5Do žloutkové hmoty zašlehejte máslo, vmíchejte vychladlou čokoládu s olejem a postupně vmíchejte moučnou směs a jogurt. Nakonec stěrkou zatřete sníh.
  • 6Pečte ve vyhřáté troubě 45 – 50 minut (vyzkoušejte propečenost špejlí). Upečený korpus nechte 10 minut chladnout ve formě a pak vyklopte dnem vzhůru na mřížku a nechte zcela vychladnout. Ideální je vychladlý korpus na noc zabalit do potravinové folie a dát do lednice.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě (ideálně v plastové misce na několikrát po max. 20 vteřinových úsecích, po kterých čokoládu vždy promíchejte) nebo nad vodní lázní.
  • 2Zbylé ingredience (vyjma 40% smetany ke šlehání, tu budete potřebovat až druhý den) smíchejte v rendlíku a přiveďte k bodu varu. Nalijte přes sítko (separujete semínka a dužinu z mučenky) na čokoládu, nechte minutu stát a pak vymíchejte dohladka. Přikryjte potravinovou folií nebo dejte do uzavíratelné krabičky a dejte přes noc do lednice vychladit.
  • 3Dužinu ze sítka seberte do uzavíratelné krabičky a dejte také do lednice (nechte na zdobení dortu).
  • 4Druhý den nalijte 40% smetanu ke šlehání na vychlazený základ a lehce a krátce společně prošlehejte na co nejnižší stupeň jen do spojení a mírného ztuhnutí. Pozor na přešlehání.

POSTUP NA OVOCNÉ ŽELÉ

  • 1Ovoce v rendlíku provařte s cukrem. Želatinu namočte do studené vody. Jakmile změkne, vyždímejte ji a vmíchejte do teplého ovoce, než se rozpustí. Dejte do lednice zcela vychladnout.

POSTUP NA SESTAVENÍ KOLÁČE

  • 1Korpus jednou prořízněte a na spodní díl naneste lžící ovocné želé a rozetřete po celém povrchu. Přiklopte vrchním dílem a na ten rozetřete našlehaným krémem a dozdobte dužinou z mučenky.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA MUČENKOVO - CITRONOVÝ KRÉM

SUROVINY NA OVOCNÉ ŽELÉ