Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 100 g nasekané hořké čokolády
- 100 g slunečnicového nebo řepkového oleje
- 170 g hladké mouky
- 30 g mletých mandlí
- 25 g holandského kakaa
- 1 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 65 g másla pokojové teploty
- 200 g třtinového cukru
- 3 menší vejce (nebo 2 velká)
- 60 g bílého jogurtu pokojové teploty
SUROVINY NA MUČENKOVO - CITRONOVÝ KRÉM
- 200 g nasekané kvalitní bílé čokolády
- 30 g dužiny z marakuji (mučenky)
- 20 g citronové šťávy
- 20 g medu
- 160 g smetany ke šlehání (minim. 33%)
- 150 g 40% smetany ke šlehání
SUROVINY NA OVOCNÉ ŽELÉ
- 200 g mraženého ovoce (na fotce použito Smoothie mango – malina – rybíz)
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 plátek želatiny
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORPUS
- 1Troubu předehřejte na 160 °C na horkovzduch a koláčovou formy o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem - dno přivřete a na boky pomocí trochy másla přilepte proužky pečícího papíru.
- 2Čokoládu a olej rozehřejte v kastrůlku na mírný stupeň za občasného míchání. Čokoláda se rozpustí a spojí s olejem. Nechte trochu zchladnout.
- 3Společně promíchejte v jedné míse mouku, mandle, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl.
- 4Oddělte bílky od žloutků a polovinu cukru vyšlehejte se žloutky ve velké míse (budete do nich následně přidávat další suroviny) a druhou polovinu s bílky (do konzistence pevného lesklého sněhu).
- 5Do žloutkové hmoty zašlehejte máslo, vmíchejte vychladlou čokoládu s olejem a postupně vmíchejte moučnou směs a jogurt. Nakonec stěrkou zatřete sníh.
- 6Pečte ve vyhřáté troubě 45 – 50 minut (vyzkoušejte propečenost špejlí). Upečený korpus nechte 10 minut chladnout ve formě a pak vyklopte dnem vzhůru na mřížku a nechte zcela vychladnout. Ideální je vychladlý korpus na noc zabalit do potravinové folie a dát do lednice.
POSTUP NA KRÉM
- 1Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě (ideálně v plastové misce na několikrát po max. 20 vteřinových úsecích, po kterých čokoládu vždy promíchejte) nebo nad vodní lázní.
- 2Zbylé ingredience (vyjma 40% smetany ke šlehání, tu budete potřebovat až druhý den) smíchejte v rendlíku a přiveďte k bodu varu. Nalijte přes sítko (separujete semínka a dužinu z mučenky) na čokoládu, nechte minutu stát a pak vymíchejte dohladka. Přikryjte potravinovou folií nebo dejte do uzavíratelné krabičky a dejte přes noc do lednice vychladit.
- 3Dužinu ze sítka seberte do uzavíratelné krabičky a dejte také do lednice (nechte na zdobení dortu).
- 4Druhý den nalijte 40% smetanu ke šlehání na vychlazený základ a lehce a krátce společně prošlehejte na co nejnižší stupeň jen do spojení a mírného ztuhnutí. Pozor na přešlehání.
POSTUP NA OVOCNÉ ŽELÉ
- 1Ovoce v rendlíku provařte s cukrem. Želatinu namočte do studené vody. Jakmile změkne, vyždímejte ji a vmíchejte do teplého ovoce, než se rozpustí. Dejte do lednice zcela vychladnout.
POSTUP NA SESTAVENÍ KOLÁČE
- 1Korpus jednou prořízněte a na spodní díl naneste lžící ovocné želé a rozetřete po celém povrchu. Přiklopte vrchním dílem a na ten rozetřete našlehaným krémem a dozdobte dužinou z mučenky.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!