2 SKLENICE (250 ml)

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g mladých smrkových výhonků
  • 500 g třtinového cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

MŮŽETE PŘIDAT

  • Citron
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Zavařovací sklenice vymyjte vařící vodou a důkladně vysušte.
  • 2Vrstvěte na sebe postupně smrkové výhonky a cukr. Jako první vrstvu dejte do sklenice výhonky (do výšky cca 5 cm) a důkladně upěchujte. Zasypte cca 1 cm vysokou vrstvou cukru a vrstvení opakujte. Každou vrstvu výhonků důkladně upěchujte. Poslední vrstvou ve sklenici by měl tvořit cukr.
  • 3Sklenici uzavřete a postavte na teplé, světlé místo (pobyt sklenice na slunci proces urychlí). Obsah nechte 2 - 3 týdny louhovat, dokud nevznikne hustý sirup.
  • 4Hotový sirup přeceďte přes síto do čisté sklenice. Uchovávejte v lednici. Pokud chcete, aby vám sirup déle vydržel můžete ho ve sklenicích zavařit (nejjednodušeji provedete tak, že sirup v hrnci přivedete k varu a ještě horký ho nalijete do zavařovacích sklenic, sklenice uzavřete, postavíte dnem vzhůru a necháte vychladnout).
     
Tip
Na každou vrstvu můžete vždy poklást několik koleček citronu.
Rohlík vaří

Sirup z smrkových výhonků připravovaly již naše prababičky. Pomáhá při léčbě kašle a ucpaného nosu. Sirup nejen léčí, ale rovněž má skvělou chuť. Můžete z něj tak dělat skvělé limonády nebo ho přidávat do čaje.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 g mladých smrkových výhonků

Smrkové výhonky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

500 g třtinového cukru

Třtinový hnědý cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Zavařovací sklenice

 

MŮŽETE PŘIDAT

Citron