Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml polotučného mléka
  • 42 g čerstvého droždí
  • 1/2 lžíce krupicového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Olej na smažení

SUROVINY NA OBLOŽENÍ

  • 4 stroužky česneku
  • Kečup
  • 250 g cheddaru
  • 200 g zakysané smetany
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve vlažném mléce smícháme cukru a rozdrobené droždí. Necháme 5 minut pracovat. Ve větší míse smícháme mouku se solí a přilijeme kvasnice. Ručně vyhněteme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 - 45 minut.
  • 2Bazalku nasekáme a smícháme se zakysanou smetanou. Vmícháme olivový olej a dosolíme. Stroužky česneku rozmačkáme a smícháme s několika lžícemi vody. Sýr nastrouháme najemno.
  • 3Až bude těsto vykynuté, znovu prohněteme a rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich menší placky a necháme dalších 10 minut kynout.
  • 4Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje. Placky vytáhneme do stran a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  • 5Langoše podáváme potřené česnekem, kečupem a posypané sýrem. Druhá varianta je s česnekem, bylinkovou zakysanou smetanou a sýrem.
Zuzana Nová

Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA TĚSTO

500 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 ml polotučného mléka

Mléko polotučné bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

42 g čerstvého droždí

 

1/2 lžíce krupicového cukru

 

1/2 lžičky soli

 

Olej na smažení

 

SUROVINY NA OBLOŽENÍ

4 stroužky česneku

 

Kečup

 

250 g cheddaru

 

200 g zakysané smetany

 

Hrst čerstvé bazalky

 

1 lžíce olivového oleje

 

Sůl