• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BURGER

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 8 plátků slaniny
  • středně velká rajčata
  • 1 středně velká červená cibule (cca 40 g)
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 plátky sýra Gouda nebo Čedar
  • 4 listy ledového salátu
  • sůl
  • 4 housky (kaiserky)

OCHUCENÁ MAJONÉZA

  • 100 g majonézy
  • 40 g kečupu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 20 g najemno nastrouhané cibule
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžíce najemno nakrájených lístků estragonu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA BURGER

  • 1Rajčata nakrájíme na 16 plátků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu opečeme na středně rozpáleném grilu z obou stran dozlatova a dáme stranou.
  • 2Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti housky, z obou stran je osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme 3 minuty. Poté maso otočíme, opět potřeme rozpuštěným máslem a grilujeme další 2 minuty. Poté na každý kus masa položíme 1 plátek sýra a grilujeme ještě 1 minutu. Hotové maso položíme na talíř.
  • 3Housky podélně rozřízneme a řeznou plochou dolů je ogrilujeme.
  • 4Každou půlku housky potřeme 1 lžící ochucené majonézy. Na spodní půlku pečiva položíme část ledového salátu, 2 plátky rajčete, na ně položíme ogrilované maso se sýrem, opět 2 plátky rajčete, opečenou slaninu a kolečka cibule. Přiklopíme horní částí housky.

POSTUP NA OCHUCENOU MAJONÉZU

  • 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme na 10 minut do ledničky.
     
Tip
Maso nepropékejte příliš dlouho. Uvnitř by mělo zůstat červené, maximálně růžové jako klasický steak. Jen tak zůstane maso šťavnaté.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

BURGER

600 g mletého hovězího masa

Mleté hovězí maso bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

8 plátků slaniny

Slanina bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

středně velká rajčata

 

1 středně velká červená cibule (cca 40 g)

 

čerstvě mletý pepř

 

2 lžíce rozpuštěného másla

 

4 plátky sýra Gouda nebo Čedar

 

4 listy ledového salátu

 

sůl

 

4 housky (kaiserky)

 

OCHUCENÁ MAJONÉZA

100 g majonézy

 

40 g kečupu

 

1 lžíce červeného vinného octa

 

20 g najemno nastrouhané cibule

 

1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

1 lžíce najemno nakrájených lístků estragonu

 

1 lžička worcesterské omáčky

 

špetka čerstvě mletého pepře

 

špetka soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.