• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g jehněčí kýty
  • 500 g rajčat
  • 300 g velkých bílých fazolí
  • 200 g oloupané cibule
  • 160 g slaniny
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1,6 l hovězího vývaru
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžičky sladké papriky
  • 2 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Fazole přes noc namočíme do studené vody, druhý den je scedíme a propláchneme. Dáme je do hrnce, přilijeme 1 litr vývaru, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni je uvaříme doměkka. Měkké fazole slijeme a vývar, ve kterém se vařily, uschováme.
  • 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm a důkladně promícháme se 2 lžičkami soli.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a na něm za občasného míchání orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso a důkladně ho za častého míchání restujeme ze všech stran tak dlouho, dokud se neodpaří veškerá šťáva, kterou maso pustí. Na dně kastrolu tak zbude opět jen tuk. Přidáme papriku a protlak a promícháme.
  • 4Zalijeme 600 ml hovězího vývaru, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 50 minut. Ke změklému masu přidáme uvařené fazole s polovinou vývaru, ve kterém se vařily. Přidáme česnek a důkladně zamícháme.
  • 5Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky 1,5×1,5 cm. Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s rajčaty přidáme do omáčky. Vaříme na mírném ohni dalších 20 minut. Nakonec ochutíme solí a pepřem.
Tip
Velké bílé fazole chutnají v tomto pokrmu nejlépe. Místo kýty můžete použít i plec. Společně se sladkou paprikou můžete přidat i špetku papriky pálivé. Aby maso udrželo šťávu, zalijte ho teplým vývarem. K jehněčímu se nejlépe hodí hovězí vývar. Lepší je vařit fazole ve vývaru – nasáknou ho a budou mít lepší chuť. V tomto receptu ho navíc dál využijete.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g jehněčí kýty

Jehněčí kýta bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

500 g rajčat

Rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g velkých bílých fazolí

 

200 g oloupané cibule

 

160 g slaniny

 

70 g rajčatového protlaku

 

1,6 l hovězího vývaru

 

6 stroužků česneku

 

4 lžičky sladké papriky

 

2 lžíce sádla

 

pepř

 

sůl