Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g jehněčí kýty
  • 500 g rajčat
  • 300 g velkých bílých fazolí
  • 200 g oloupané cibule
  • 160 g slaniny
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1,6 l hovězího vývaru
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžičky sladké papriky
  • 2 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Fazole přes noc namočíme do studené vody, druhý den je scedíme a propláchneme. Dáme je do hrnce, přilijeme 1 litr vývaru, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni je uvaříme doměkka. Měkké fazole slijeme a vývar, ve kterém se vařily, uschováme.
  • 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm a důkladně promícháme se 2 lžičkami soli.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a na něm za občasného míchání orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso a důkladně ho za častého míchání restujeme ze všech stran tak dlouho, dokud se neodpaří veškerá šťáva, kterou maso pustí. Na dně kastrolu tak zbude opět jen tuk. Přidáme papriku a protlak a promícháme.
  • 4Zalijeme 600 ml hovězího vývaru, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 50 minut. Ke změklému masu přidáme uvařené fazole s polovinou vývaru, ve kterém se vařily. Přidáme česnek a důkladně zamícháme.
  • 5Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky 1,5×1,5 cm. Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s rajčaty přidáme do omáčky. Vaříme na mírném ohni dalších 20 minut. Nakonec ochutíme solí a pepřem.
Tip
Velké bílé fazole chutnají v tomto pokrmu nejlépe. Místo kýty můžete použít i plec. Společně se sladkou paprikou můžete přidat i špetku papriky pálivé. Aby maso udrželo šťávu, zalijte ho teplým vývarem. K jehněčímu se nejlépe hodí hovězí vývar. Lepší je vařit fazole ve vývaru – nasáknou ho a budou mít lepší chuť. V tomto receptu ho navíc dál využijete.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY