Suroviny

  • 2 mini kuřátka po 400 g
  • 2 lžíce olivového oleje

Suroviny na marinádu

  • 15 g čerstvé červené chilli papričky
  • 2 sušené chilli papričky
  • 100 ml citronové šťávy
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • ½ lžičky soli
  • špetka pepře

Postup na marinádu

  • 1
    Čerstvou chilli papričku nakrájíme najemno, sušené chilli papričky rozdrtíme nahrubo. Všechny suroviny důkladně promícháme v míse.

Postup

  • 1
    Kuřátka rozřízneme podél páteře a rozložíme je jako knihu. Důkladně je promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 2
    Kuřátka vyjmeme z marinády, položíme je kůží dolů na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Poté je obrátíme, znovu přiklopíme gril a grilujeme další 3 minuty. Takto pokračujeme, dokud nejsou kuřátka měkká.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

2 mini kuřátka po 400 g

2 lžíce olivového oleje

Suroviny na marinádu