Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Kuře alla diavola

4 porce

Suroviny

  • 2 mini kuřátka po 400 g
  • 2 lžíce olivového oleje

Suroviny na marinádu

  • 15 g čerstvé červené chilli papričky
  • 100 ml citronové šťávy
  • 2 sušené chilli papričky
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • špetka pepře
  • ½ lžičky soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Postup

  • 1
    Kuřátka rozřízneme podél páteře a rozložíme je jako knihu. Důkladně je promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 2
    Kuřátka vyjmeme z marinády, položíme je kůží dolů na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Poté je obrátíme, znovu přiklopíme gril a grilujeme další 3 minuty. Takto pokračujeme, dokud nejsou kuřátka měkká.

Postup na marinádu

  • 1
    Čerstvou chilli papričku nakrájíme najemno, sušené chilli papričky rozdrtíme nahrubo. Všechny suroviny důkladně promícháme v míse.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef