Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KUŘE
- 2 mini kuřátka po 400 g
- 2 lžíce olivového oleje
MARINÁDA
- 15 g čerstvé červené chilli papričky
- 100 ml citronové šťávy
- 2 sušené chilli papričky
- 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
- 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
- 4 bobkové listy
- 1 lžíce bílého vinného octa
- špetka pepře
- ½ lžičky soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Kuřátka rozřízneme podél páteře a rozložíme je jako knihu. Důkladně je promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
- 2Kuřátka vyjmeme z marinády, položíme je kůží dolů na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Poté je obrátíme, znovu přiklopíme gril a grilujeme další 3 minuty. Takto pokračujeme, dokud nejsou kuřátka měkká.
Postup na marinádu
- 1Čerstvou chilli papričku nakrájíme najemno, sušené chilli papričky rozdrtíme nahrubo. Všechny suroviny důkladně promícháme v míse.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept