Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 10 g mletých mandlí
- ½ lžičky soli
- 110 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky
- 55 g krupicového cukru
- 1 žloutek
- 175 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
- Rýže nebo fazole
SUROVINY NA TVAROHOVÝ KRÉM
- 2 cihličky tvarohu (v alobalu, ne vaničkové) pokojové teploty
- 1 zakysaná smetana (tučnější) pokojové teploty
- 300 g šlehačky Kunín 40%
- 1 lžíce másla pokojové teploty
- 1 vanilkový cukr
- 3 - 4 lžíce cukru krupice
SUROVINY NA ŽELÉ Z LESNÍCH PLODŮ
- 380 g mraženého lesního ovoce
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 3 plátky želatiny
SUROVINY NA SESTAVENÍ
- Jahody
- Rybíz
- Maliny
- Borůvky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORPUS
- 1Smíchejte rychle a krátce mleté mandle a mouku, sůl a kousky másla, až vám vznikne hrubá drobenka. Přidejte cukr a žloutek s 1 lžící studené vody a rychle zpracujte prsty na kompaktní těsto (nesmíte hníst příliš dlouho ani důkladně, jinak by se moc rychle aktivoval lepek a těsto by bylo tuhé – nevadí, když v těstu zůstanou kousky másla). Případně korigujte trochou mouky nebo naopak vodou, kdyby těsto nedrželo vcelku (přidat vodu) nebo se naopak lepilo a bylo mazlavé (přidat mouku). Udělejte z těsta placku, zabalte do fólie a dejte aspoň na hodinu do lednice.
- 2Troubu předehřejte na 180 stupňů horní dolní ohřev.
- 3Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma pečícími papíry.
- 4Opatrně přeneste (pomozte si pečícím papírem, na kterém jste vyvalovali) do koláčové formy a prsty upravte okraje. Dejte alespoň na půl hodiny do lednice a pak seřízněte okraje podél hrany koláčové formy.
- 5Těsto vyložte alobalem nebo pečícím papírem a vysypte bohatě vhodnou zátěží (rýží, fazolemi apod.). Po 25 minutách opatrně sejměte alobal či pečící papír se zátěží a dopečte dalších 10 minut. Nechte na mřížce zcela vychladnout.
POSTUP NA TVAROHOVÝ KRÉM
- 1Prošlehejte ručním šlehačem všechny suroviny.
POSTUP NA ŽELÉ Z LESNÍCH PLODŮ
- 1Ovoce v rendlíku zahřejeme do změknutí a ponorným mixérem rozmixujeme. Přecedíme přes sítko, abychom získali hladké pyré. Přidáme cukry (oslaďte dle chuti, záleží na složení směsi lesního ovoce, některé je sladší, některé kyselejší).
- 2Želatinu namočte do studené vody a jakmile změkne, vyždímanou přidejte do teplé směsi a rozmíchejte. Nechte v lednici vychladit (ne ztuhnout, musí zůstat tekutá).
POSTUP NA SESTAVENÍ KOLÁČE
- 1Drobné bobulové ovoce – jahody, maliny, rybíz, borůvky
- 2Na vychladlý korpus naneste tvarohový krém. Nechte trochu zatuhnout (stačí 20 minut). Na tvaroh nalijte želé. Nechte aspoň 1 hodinu zatuhnout v lednici.
- 3Dozdobte čerstvým ovocem.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!