14 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 10 g mletých mandlí
  • ½ lžičky soli
  • 110 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky
  • 55 g krupicového cukru
  • 1 žloutek
  • 175 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal
  • Rýže nebo fazole

SUROVINY NA TVAROHOVÝ KRÉM

  • 2 cihličky tvarohu (v alobalu, ne vaničkové) pokojové teploty
  • 1 zakysaná smetana (tučnější) pokojové teploty
  • 300 g šlehačky Kunín 40%
  • 1 lžíce másla pokojové teploty
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 - 4 lžíce cukru krupice

SUROVINY NA ŽELÉ Z LESNÍCH PLODŮ

  • 380 g mraženého lesního ovoce
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 3 plátky želatiny

SUROVINY NA SESTAVENÍ

  • Jahody
  • Rybíz
  • Maliny
  • Borůvky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Smíchejte rychle a krátce obě mouky, sůl a kousky másla, až vám vznikne hrubá drobenka. Přidejte cukr a žloutek s 1 lžící studené vody a rychle zpracujte prsty na kompaktní těsto (nesmíte hníst příliš dlouho ani důkladně, jinak by se moc rychle aktivoval lepek a těsto by bylo tuhé – nevadí, když v těstu zůstanou kousky másla). Případně korigujte trochou mouky nebo naopak vodou, kdyby těsto nedrželo vcelku (přidat vodu) nebo se naopak lepilo a bylo mazlavé (přidat mouku). Udělejte z těsta placku, zabalte do fólie a dejte aspoň na hodinu do lednice.
  • 2Troubu předehřejte na 180 stupňů horní dolní ohřev.
  • 3Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma pečícími papíry.
  • 4Opatrně přeneste (pomozte si pečícím papírem, na kterém jste vyvalovali) do koláčové formy a prsty upravte okraje. Dejte alespoň na půl hodiny do lednice a pak seřízněte okraje podél hrany koláčové formy.
  • 5Těsto vyložte alobalem nebo pečícím papírem a vysypte bohatě vhodnou zátěží (rýží, fazolemi apod.). Po 25 minutách opatrně sejměte alobal či pečící papír se zátěží a dopečte dalších 10 minut. Nechte na mřížce zcela vychladnout.

POSTUP NA TVAROHOVÝ KRÉM

  • 1Prošlehejte ručním šlehačem všechny suroviny.

POSTUP NA ŽELÉ Z LESNÍCH PLODŮ

  • 1Ovoce v rendlíku zahřejeme do změknutí a ponorným mixérem rozmixujeme. Přecedíme přes sítko, abychom získali hladké pyré. Přidáme cukry (oslaďte dle chuti, záleží na složení směsi lesního ovoce, některé je sladší, některé kyselejší).
  • 2Želatinu namočte do studené vody a jakmile změkne, vyždímanou přidejte do teplé směsi a rozmíchejte. Nechte v lednici vychladit (ne ztuhnout, musí zůstat tekutá).

POSTUP NA SESTAVENÍ KOLÁČE

  • 1Drobné bobulové ovoce – jahody, maliny, rybíz, borůvky
  • 2Na vychladlý korpus naneste tvarohový krém. Nechte trochu zatuhnout (stačí 20 minut). Na tvaroh nalijte želé. Nechte aspoň 1 hodinu zatuhnout v lednici.
  • 3Dozdobte čerstvým ovocem.
Under Cake Pressure

Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA KORPUS

10 g mletých mandlí

Mandle mleté bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

½ lžičky soli

Sůl bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

110 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky

 

55 g krupicového cukru

 

1 žloutek

 

175 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Alobal

 

Rýže nebo fazole

 

SUROVINY NA TVAROHOVÝ KRÉM

2 cihličky tvarohu (v alobalu, ne vaničkové) pokojové teploty

 

1 zakysaná smetana (tučnější) pokojové teploty

 

300 g šlehačky Kunín 40%

 

1 lžíce másla pokojové teploty

 

1 vanilkový cukr

 

3 - 4 lžíce cukru krupice

 

SUROVINY NA ŽELÉ Z LESNÍCH PLODŮ

380 g mraženého lesního ovoce

 

2 lžíce cukru krupice

 

1 lžíce vanilkového cukru

 

3 plátky želatiny

 

SUROVINY NA SESTAVENÍ

Jahody

 

Rybíz

 

Maliny

 

Borůvky