Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Grilované plněné papriky

Pro 4-6 osob

POSTUP

  • 6 podlouhlých paprik
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g řecké fety
  • 5 snítek máty

POSTUP

  • 1
    Papriky zvenku dobře opláchněte a pak je i se stopkou podélně rozkrojte na poloviny. Malým nožíkem opatrně vyřízněte jádřinec se semínky tak, aby stopka stále zůstala na místě. Vzniknou vám tak praktické paprikové lodičky.
  • 2
    Mozzarellu slijte z nálevu a nakrájejte na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Fetu rozdrobte, mátu oberte ze stonků a nasekejte nahrubo. Sýry a mátu promíchejte, zlehka dosolte, pokud je to nutné, a touto směsí naplňte papriky.
  • 3
    Položte na rozpálený gril slupkou dolů a sýrovou náplní nahoru. Grilujte, až se sýry roztečou a povolí. Tento proces trvá zhruba 5 minut. Nelekněte se, že mozzarella pustí vlivem tepla spoustu mléčné tekutiny, má to tak být. Než se tak stane, zespodu se papriky opečou tak akorát, aby už měly pár sežehlých puchýřků z horka.
  • 4
    Sejměte papriky z grilu a nechte je 5 minut stát a odpočívat. Většina uvolněné tekutiny se opět vsákne do sýra (pokud by snad něco přesto zbylo, klidně vodu slijte). Poté můžete podávat.

TIP

Papriky můžete jemně posypat drcenými čili lupínky.
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.