• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

POSTUP

  • 6 podlouhlých paprik
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g řecké fety
  • 5 snítek máty

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Papriky zvenku dobře opláchněte a pak je i se stopkou podélně rozkrojte na poloviny. Malým nožíkem opatrně vyřízněte jádřinec se semínky tak, aby stopka stále zůstala na místě. Vzniknou vám tak praktické paprikové lodičky.
  • 2Mozzarellu slijte z nálevu a nakrájejte na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Fetu rozdrobte, mátu oberte ze stonků a nasekejte nahrubo. Sýry a mátu promíchejte, zlehka dosolte, pokud je to nutné, a touto směsí naplňte papriky.
  • 3Položte na rozpálený gril slupkou dolů a sýrovou náplní nahoru. Grilujte, až se sýry roztečou a povolí. Tento proces trvá zhruba 5 minut. Nelekněte se, že mozzarella pustí vlivem tepla spoustu mléčné tekutiny, má to tak být. Než se tak stane, zespodu se papriky opečou tak akorát, aby už měly pár sežehlých puchýřků z horka.
  • 4Sejměte papriky z grilu a nechte je 5 minut stát a odpočívat. Většina uvolněné tekutiny se opět vsákne do sýra (pokud by snad něco přesto zbylo, klidně vodu slijte). Poté můžete podávat.
Tip
Papriky můžete jemně posypat drcenými čili lupínky.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

POSTUP