Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Kuřecí křídla s hrubozrnnou hořčicí

4 porce

SUROVINY

  • 1,4 kg kuřecích křídel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře

NA MARINÁDU

  • 10 g oloupaného zázvoru
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

POSTUP NA MARINÁDU

  • 1
    Zázvor nakrájíme nahrubo. Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože.
  • 2
    V rendlíku na nižším ohni rozehřejeme olej s máslem, přidáme česnek a 1 minutu ho opékáme z obou stran. Přidáme hořčici a cukr a 5 minut vaříme za častého míchání. Přilijeme najednou víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit.
  • 3
    Přidáme zázvor, tymián, petržel, vývar, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, vaříme 10 vteřin a stáhneme z ohně. Marinádu přelijeme do větší mísy.

POSTUP

  • 1
    Křídla v kloubech rozřízneme na 2 části.
  • 2
    Smícháme olivový olej, sůl a pepř, přidáme křídla a vše promícháme. Necháme odležet 30 minut.
  • 3
    Do připravené teplé marinády vložíme křídla a důkladně je v marinádě obalíme ze všech stran. Dáme do lednice odležet na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 5
    Křídla vyskládáme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut. Po upečení přendáme křídla na servírovací mísu a přelijeme je vzniklým výpekem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef