Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Kuřecí křídla s hrubozrnnou hořčicí

4 porce

SUROVINY

  • 1,4 kg kuřecích křídel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře

NA MARINÁDU

  • 10 g oloupaného zázvoru
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

POSTUP NA MARINÁDU

  • 1
    Zázvor nakrájíme nahrubo. Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože.
  • 2
    V rendlíku na nižším ohni rozehřejeme olej s máslem, přidáme česnek a 1 minutu ho opékáme z obou stran. Přidáme hořčici a cukr a 5 minut vaříme za častého míchání. Přilijeme najednou víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit.
  • 3
    Přidáme zázvor, tymián, petržel, vývar, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, vaříme 10 vteřin a stáhneme z ohně. Marinádu přelijeme do větší mísy.

POSTUP

  • 1
    Křídla v kloubech rozřízneme na 2 části.
  • 2
    Smícháme olivový olej, sůl a pepř, přidáme křídla a vše promícháme. Necháme odležet 30 minut.
  • 3
    Do připravené teplé marinády vložíme křídla a důkladně je v marinádě obalíme ze všech stran. Dáme do lednice odležet na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 5
    Křídla vyskládáme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut. Po upečení přendáme křídla na servírovací mísu a přelijeme je vzniklým výpekem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef