• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,4 kg kuřecích křídel
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 10 g lístků rozmarýnu
  • 180 g olivového oleje
  • 8 lžic citronové šťávy
  • 5 lžic limetové šťávy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 25 g lístků plocholisté petržele
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V míse smícháme olej, citronovou a limetovou šťávu, prolisovaný česnek, najemno nakrájený rozmarýn, sůl a pepř. Marinádu dobře promícháme, dokud se nerozpustí sůl.
  • 2Přidáme křídla, důkladně promícháme a dáme marinovat do lednice alespoň na 2 hodiny. Nejlépe však přes noc.
  • 3Troubu rozehřejeme na 185 °C.
  • 4Křídla vyndáme z marinády, položíme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut. Zbytek marinády schováme.
  • 5Do marinády vmícháme najemno nakrájenou petržel a 3 minuty  před koncem pečení křídla marinádou důkladně potřeme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

1,4 kg kuřecích křídel
4 oloupané stroužky česneku
10 g lístků rozmarýnu
 
180 g olivového oleje
 
8 lžic citronové šťávy
 
5 lžic limetové šťávy
 
1 lžíce soli
 
1 lžička čerstvě mletého pepře
 
25 g lístků plocholisté petržele