Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Kuřecí křídla s rozmarýnem a petrželí

4 porce

SUROVINY

  • 1,4 kg kuřecích křídel
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 10 g lístků rozmarýnu
  • 180 g olivového oleje
  • 8 lžic citronové šťávy
  • 5 lžic limetové šťávy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 25 g lístků plocholisté petržele

POSTUP

  • 1
    V míse smícháme olej, citronovou a limetovou šťávu, prolisovaný česnek, najemno nakrájený rozmarýn, sůl a pepř. Marinádu dobře promícháme, dokud se nerozpustí sůl.
  • 2
    Přidáme křídla, důkladně promícháme a dáme marinovat do lednice alespoň na 2 hodiny. Nejlépe však přes noc.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 185 °C.
  • 4
    Křídla vyndáme z marinády, položíme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut. Zbytek marinády schováme.
  • 5
    Do marinády vmícháme najemno nakrájenou petržel a 3 minuty  před koncem pečení křídla marinádou důkladně potřeme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef