Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g topinamburu
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 100 ml smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
NA OZDOBU
- Toustový chléb na krutony
- Sušené chilli
- Klíčky na ozdobu
- Máslo na opečení krutonů
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Topinambur oloupejte a nakrájejte na přibližně stejně velké kusy. Cibuli taktéž oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a přidejte cibuli, topinambur a oloupaný česnek. Smažte 4-5 minut, dokud cibule nezměkne.
- 3Přidejte kuřecí vývar a muškátový oříšek, přikryjte a přiveďte k varu. Snižte teplotu na střední stupeň a vařte 20 minut nebo dokud není topinambur měkký (vyzkoušejte vidličkou).
- 4Jakmile je topinambur měkký, stáhněte hrnec z ohně a do polévky vlijte smetanu a citronovou šťávu. Vše společně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V případě potřeby dosolte.
- 5Dozdobte krutony, rozdrceným sušeným chilli a klíčky nebo výhonky.
POSTUP NA KRUTONY
- 1Nakrájejte toustový chléb (nebo jiné pečivo) na malé kostičky a opečte je na másle dokřupava.
