• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

OCHUCENÁ MAJONÉZA

  • 80 g majonézy
  • 1⁄2 lžíce chilli omáčky Sriracha
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička sójové omáčky

SALÁTEK

  • 100 g ledového salátu
  • 15 g nasekaných nesolených buráků
  • 10 g najemno nakrájené červené cibule
  • 10 g najemno nakrájené šalotky
  • 6 lístků máty
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru

SENDVIČ

  • 2 vykostěná kuřecí stehna s kůží
  • 4 housky (kaiserky)
  • 2 lžíce rostlinného oleje na opečení masa
  • 1 lžíce změklého másla
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OCHUCENOU MAJONÉZU

  • 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme do ledničky.

POSTUP NA SALÁTEK

  • 1Ledový salát a lístky máty nakrájíme na jemné nudličky a v misce smícháme s ostatními surovinami.

POSTUP NA SENDVIČ

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi na středním ohni rozpálíme a olej a maso na něm pečeme kůží dolů 3 minuty. Maso obrátíme a pečeme 1 minutu. Opečené maso dáme na 6 minut dopéct do rozehřáté trouby.
  • 3Hotové maso vyndáme z trouby na talíř a necháme 5 minut odpočinout. Poté každý kousek masa rozřízneme na polovinu.
  • 4Housky podélně rozřízneme, na řezné ploše potřeme máslem a na středně rozpálené pánvi opečeme na této ploše dozlatova. Housky na opečené části potřeme ochucenou majonézou. Na spodní část pečiva položíme čtvrtinu masa, čtvrtinu salátku a přiklopíme vrchní částí pečiva.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

OCHUCENÁ MAJONÉZA

80 g majonézy
1⁄2 lžíce chilli omáčky Sriracha
2 lžičky citronové šťávy
 
1 lžička sójové omáčky
 

SALÁTEK

100 g ledového salátu
 
15 g nasekaných nesolených buráků
 
10 g najemno nakrájené červené cibule
 
10 g najemno nakrájené šalotky
 
6 lístků máty
 
2 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru
 

SENDVIČ

2 vykostěná kuřecí stehna s kůží
 
4 housky (kaiserky)
 
2 lžíce rostlinného oleje na opečení masa
 
1 lžíce změklého másla
 
2 špetky čerstvě mletého pepře
 
2 lžičky soli