• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PANNA COTTA

  • 10 g plátkové želatiny 
  • 130 g cukru krupice
  • 400 g smetany min. 31%
  • 1 vanilkový lusk

JAHODOVÁ OMÁČKA

  • 12 celých jahod
  • 10 g vanilkového cukru
  • 10 g solamylu
  • 2 lžíce jahodového sirupu
  • čerstvá máta na ozdobení

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.
  • 2Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože z něj vyškrábneme semínka.
  • 3Smetanu vlijeme do rendlíku a přivedeme ji těsně pod bod varu – bude se z ní kouřit, ale nebude se vařit. Rendlík stáhneme z ohně. Do smetany přidáme cukr, vanilková semínka a lusk, promícháme a necháme zchladnout na teplotu 70–80 °C.
  • 4Želatinu vymačkáme a přidáme ji do teplé smetany. Pečlivě promícháme metličkou a přecedíme přes jemné síto do připravených misek. Necháme alespoň 4 hodiny v lednici vychladit.
  • 5Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 6Vodu s cukrem a solamylem smícháme a svaříme na mírném ohni v rendlíku. Přilijeme jahodový sirup, promícháme a přidáme nakrájené jahody. Promícháme a necháme vychladnout.
  • 7Na talíř vyklopíme panna cottu, přidáme jahody s omáčkou a ozdobíme lístky čerstvé máty.

TIP

K přípravě budete potřebovat 4 mističky Ø 9 cm a kuchyňský teploměr. Před podáváním dejte misky na chvíli do horké vody, panna cotta pak půjde lépe vyklopit. Pokud chcete získat panna cottu jemnější, a nechcete ji vyklápět na talíř, použijte místo 10 g želatiny jen 5 g a nalijte hotovou směs do skleniček, ve kterých nechte dezert vychladnout. Přidejte jahody a podávejte přímo ve skleničkách.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

PANNA COTTA

10 g plátkové želatiny 
130 g cukru krupice
400 g smetany min. 31%
 
1 vanilkový lusk
 

JAHODOVÁ OMÁČKA

12 celých jahod
 
10 g vanilkového cukru
 
10 g solamylu
 
2 lžíce jahodového sirupu
 
čerstvá máta na ozdobení
 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.